Dají se jíst slimáci?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 168.103 (?), 22.12.2019 12:32
tady jsou prázdné ulity připravené k nadívání Walter
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mimmo - Diamantový Zahrádkář (2263) - 91.93 (?), 13.12.2019 16:51
Ten rozdíl je podobný jako mezi zajícem a kocourem. Četl jsem od lidí, kteří po pozření slimáka (slug ne snail-šnek) onemocněli, a od jejich lékařů, že se to příliš nedoporučuje. Samozřejmě, že bezpečná sterilizace teplem riziko sníží. Ale o kravském mozku jsme si to také mysleli. O konzumaci různých druhů slimáků píší skauti, studenti, sázkaři a vojáci. Ne všichni onemocněli. Určitě je jedli i lidé, kteří neumějí psát. Mezi nemoci, které se konzumaci slimáků přisuzují patří určitě meningitida a z parazitů "rat lungworm" (to neumím přeložit, ale je to nějaký krysí plicní červ). Jsou tu i problémy s otravou, když slimák sežere durman nebo tu bílou muchomůrku. Než si tedy na slimácích pochutnáte, přečtěte si něco pod heslem "garden slug edible".
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 149.16 (?), 13.12.2019 17:47
Ono je rozdíl slimák a hlemýžď. Taže jste nejedl slimáky, ale hlemýždě.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Hospůdka na mýtince - Stříbrný Zahrádkář (105) - 173.6 (?), 13.12.2019 19:28
S běžci souhlasím, bohužel na mé zahradě bych jich potřeboval cca 150 aby počet slimáků znatelně poklesl. Navrhoval bych možná lyofilizaci (vysušení mrazem) po vyhladovění (od*ovnění) a omytí od slizu. Protože se v krizovém prostředí pak začínají požírat navzájem, bylo by nutné je držet jednotlivě od sebe. Poté propláchnout a zamrazit asi na -20 St. Celsia na dobu do úplného vysušení. Pak by je snad šlo semlít na proteinovou moučku, okořeněné jíst jako chuťovky, případně použít jako krmivo pro akvarijní ryby nebo jiná domácí zvířata.
Mám ovšem obavy, že náklady na sběr, čištění a lyofilizaci by byly tak vysoké, že cena by se pohybovala v neúnosné výši. Jednodušší je rýč, holínka na pevném povrchu, nebo elektrický paralyzer na tyči.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 103.210 (?), 14.12.2019 12:18
Určitě jsou jedlí. Není to nic moc, stejně jako šneci. Maso je tuhé a naprosto bez chuti. Pokud jste někdy jedli šneky a chutnali vám, tak víte, že to je jedině proto, že se rozemelou a smísí s něčím, co tomu dá chuť. Je to taková polévka ze sekery. Když tu sekeru dobře ochutíte, přidáte k ní pár brambor, zalijete třeba kuřecím vývarem, přidáte nudličky, zeleninu a knedlíčky... Tak se taky dá...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|