Taky jsem si říkala, jestli to není od sluníčka, objevilo se to až tento týden. Padlí si myslím, že znám a tohle vypadá jinak. Plody nejsou schované pod listy...
Dobrý den, prosím o radu. Letos se nám hodně obsypal angrešt, má spoustu plodů. Včera jsem zjistila, že spousta plodů je nahoře scvrklá a hnědá. Neporadí mi někdo, co se děje a jak tomu můžu zabránit?
Taky jsem si říkala, jestli to není od sluníčka, objevilo se to až tento týden. Padlí si myslím, že znám a tohle vypadá jinak. Plody nejsou schované pod listy...
Také mám něco obdobného, jen s tím rozdílem, že plody se nescvrkávají, mají velice lehký nahnědlý tón, jakoby přezrálé, ale hnijí a padají. Poslal bych fotku, ale včera jsem je obral. Na padlí to také netipuji. I.
to by mohlo být Hnědé padlí angreštu, jemného bílého povlaku jste si nemuseli všimnout a v tom horku to mohlo vzít rychlejší průběh a jde to velice rychle do popisované hnědé barvy
Honzo díky. Padlí znám v těch horších podobách, řekněmě pokročilejších, ale člověk se pořád učí. Přesně to odpovídá obrázku v 8. řadě uprostřed v uvedeném odkazu. I.
Může to být i sluníčkem - plody pak vypadají jako uvařené. Včera jsem našla dokonce pár "upečených" jahod (a to je nemám na folii). Budu se na svůj angrešt také muset mrknout. Lída
Takhle to nevypadá, naštěstí:-). Prostě je kulatý angrešt a na horní části je to takové vysušené. Skutečně doufám, že je to jen od sluníčka, protože je takové vedro...