Poraďte jaký skleník
|
|
|
|
sitky - (8) - 122.26 (?) 3.1.2015 12:31
Pestovanie zeleniny sa vyplatí, pretože viete, čo dáte do žalúdka.
V supermarketoch predávajú len chémiu, tam stravu nepredávajú. Ja pestujem skleníkovú zeleninu pre seba a plus predávam priateľom, ceny mám 5x vyššie než Tesco, lebo náklady na teplo a svetlo sú vysoké. Ale tých pár mojich "zákazníkov" to všetko kúpia.
Ak chcete byť zdraví, pestujte si doma, všetko sa dá, len treba chcieť. Ak ste leniví, musíte zaplatiť alebo jesť jedy z Tesca.
PS: Napr. hlávkový šalát z Talianska obsahuje 13 chem. postrekov! Rajčata oberú zelené, namočia do "SAVO" a skladujú 3 až 5 mesiacov. Pred distribúciou ich len ofúknu etylénom a namočia do leštidlana báze téru.
Jesť zeleninu je maximálne zdravé, ale importovanú jedia len hlupáci.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aleš Vondrák - Bronzový Zahrádkář (56) - 126.6 (?), 21.3.2013 0:26
To je bohužel častý omyl, že díky polykarbonátu se ve skleníku udrží teplo, takže se nemusí přitápět. Mnoho zákazníků, zlákaných podobnou reklamou, si pak kupuje polykarbonátové skleníky a těší se, že jim saláty porostou, i když venku bude mrznout. A strašně se pak diví, když jim všechno pomrzne…
Ve skleníku se samozřejmě v mrazech musí přitápět. Hodně pomůže, když odspodu "topí" hnůj, nebo když je skleník řádně utěsněný. Jako zdroj tepla lze použít např. teplovzdušný ventilátor s termostatem nebo u malého skleníku stačí zapálit pár svíček (výhodně tak lze dovypálit svíčky z Vánoc).
|
|
|
|
|
|
|
sitky - (8) - 122.26 (?), 3.1.2015 12:31
Pestovanie zeleniny sa vyplatí, pretože viete, čo dáte do žalúdka.
V supermarketoch predávajú len chémiu, tam stravu nepredávajú. Ja pestujem skleníkovú zeleninu pre seba a plus predávam priateľom, ceny mám 5x vyššie než Tesco, lebo náklady na teplo a svetlo sú vysoké. Ale tých pár mojich "zákazníkov" to všetko kúpia.
Ak chcete byť zdraví, pestujte si doma, všetko sa dá, len treba chcieť. Ak ste leniví, musíte zaplatiť alebo jesť jedy z Tesca.
PS: Napr. hlávkový šalát z Talianska obsahuje 13 chem. postrekov! Rajčata oberú zelené, namočia do "SAVO" a skladujú 3 až 5 mesiacov. Pred distribúciou ich len ofúknu etylénom a namočia do leštidlana báze téru.
Jesť zeleninu je maximálne zdravé, ale importovanú jedia len hlupáci.
|
|
|
|
|
|
|
host - 29.211 (?), 11.1.2013 6:23
Je to presne tak, jak pise pan Jan. Sklenik se muze, zejmena v chladnejsi poloze za cca 10-15 let zaplatit, pokud se nepocita vlastni prace a rodina ma zeleninu rada. I kdyz nekdo pouziva postirky, zelenina je zejmena cerstva (!), jakou prakticky nikde koupite. Stejnou sluzbu udela i foliovnik, takze investici do skleniku je mozne na nekolik let odlozit. J.R.
|
|
|
|
|
|
|
host - 0.146 (?), 11.1.2013 9:23
Jsou to dlohodobé investice jak ten skleník tak VARI a další někdy se něco vyplatí starší někdy je skutečně lepší zainvestovat dobudoucna a nepřepočítávat kdy se to vrátí je pravdou že je příjemné zajít do skleníku či na zahradu pro čerstvou zeleninu než podtrženou z obchodu to si musí každý rozhodnout sám
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.144 (?), 11.1.2013 9:32
Mate samozrejme pravdu, sklenik je o dost lepsi. Ale pokud nejsou finacni prostredky k dispozici resp. jsou na poradu dne jine nalehavejsi ci potrebnejsi vydaje, tak je vhodny i foliak. J.R.
|
|
|
|
|
|
|
host - 0.146 (?), 11.1.2013 9:54
Možná že by se vyplatil koupit skleník starší popřípadě jeho konstrukce v prvních letech překrýt folijí v budoucnu polykarbonát nebo sklo ale kyž to sečtete tak zjistíte že je výhodnější koupit kompetní sadu měl jsem doma profily z fabriky na zhotovení skleníku a když jem k tomu spočítal sklo a čas zjistil jsem že je výhodnější koupit originál je to propracované jednoduché s nejmenším prořezem skla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.144 (?), 11.1.2013 10:56
Jak prikryvate metrova rajcata? Date textilii z obou stran? J.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|