Zeleninu žerou! A jak.
Tento příspěvek mě vyburcoval, abych se také přidala k diskuzi. Můj boj s mravenci spočívá v tom, že zasadím sazenice zelí a brokolice a oni mi tak 3 z 10 sazenic zlikvidují. Loni jsem zoufale povzbuzovala chřadnoucí sazenice a při podrobném ohledání sazenice jsem zjistila, že mravenci žerou celý stonek i v zemi až ke kořínku. Celý dokola vysávají a okusují. A co jim mimo jiné také šmakuje, tak vykusují díry do ředkviček a kedlubnům také vyžírají díry. Jo, jo, masožravci to určitě nejsou. Ochránci přírody dojeďte si je nafotit a udělat s nimi rozhovor o životě mravenců.
Jinak jsem take ekolog, tak vždy počítám s několika sazenicemi i pro ně. A mimochodem, osvědčil se mi vydlabaný kus dřeva, špalku, který je plný hlíny. Je třeba ho zakrýt třeba textilkou či něčím jiným. Nastěhují se mi do něj a pak je odnesu mimo zahradu a špalek znova plním hlínou. Zjistila jsem to, když jsem v něm pěstovala mátu aby se mi nerozlezla, bylo to zakryté textilkou a do tří dnů mi máta zmizela pod hromadou další hlíny kterou si nanosili a vytvořili mraveniště.