Tak som sa aj ja pustil do stavby skleniku. Precital som nielko diskusii a vyhodnotil som, ze sadrokartonove CD profily by mohli byt celkom vhodne.
Je to fakt, ze sa s nimi pracuje velmi dobre. Nie som az taky zrucny kutil, nemam zvaracku, tak spajanie srobovanim je pre mna jediny sposob.
Navrhol som si taky svoj zvlastny dizajn, aby som maximalizoval prijem svetla a tepla zo slnka. A aby som bezo zvysku vyuzil aj CD profily aj polykarbonat. Vychadza mi tak tak, ze kupim jednu tabulu polykarbonatu 2,1m x 4m a 2 tabule 1,5m x 4m. Chcem sklenik co najviac zateplit, takze chcem pouzit polykarbonat 10mm Strong s X strukturou. Akekolkvek kovove casti chcem mat co najviac vo vnutri, tak aby polykarbonat mohol plnit funkciu izolantu.
U nas pri Bratislave je pomerne veterno, tak dufam, ze tato konstrukcia prezije aj silny narazovy vietor. Tie skleniky, co som videl vystavene v Baumaxe alebo v inych zahradnickych predajniach, mi prisli velmi slabe, ked som nimi zatriasol, tak sa isli hned rozpadnut. Tak dufam, ze toto bude odolnejsie voci vetru.
Aky je vas nazor, na co si dat pozor, alebo co este upravit?