Pridavam fotky na zaciatku juna. V skleniku uz zacina byt prales. Trochu netakticky som doplnil volne miesta medzi tyckovymi rajcinani dalsimi krickovymi. V maji sa zdalo, ze je tam vela volneho miesta. Tie sa vsak zacali neskutocne rozsirovat a nepomohlo ani vystipovanie. Tym, ze som ich obmedzil do sirky, zacali sa vytahovat do vysky a su takmer tak vysoke ako tyckove, akurat su ovela mohutnejsie. Rozhodne to nie je vhodny typ rastliny do skleniku. Aka je to odroda neviem, ale ma take natiahnute ovalne plody a skor suchsiu duzinu co nam vyhovuje do salatov. Z vysokych mame nasadene Phantasiu, Pedro, Palavu, Triathlon, Vittelu a rekordna je uz Cherolla, ktora ma viac ako 2 metre a narazila na strop sklenika. Neviem co s nou, zda sa, ze nam zaplni cely strop sklenika. Rajciny zatial vobec nie su cervene, maju vela zelenych plodov, ale do cervena nejdu. Nie su to moc skore odrody, chybou asi bolo, ze som nenasadil aj nejake stupicke alebo podobny druh.
Velky rozdiel je v paprikach. Niektore odrody su velmi vysoke a mohutne. Paradne rastie oranzova Kubista F1, ktoru som dal do prveho radu pri steny a nebolo to tiez vhodne umiestnene. Peknu vysku ma aj odroda Komtesa a Anthea. Sweet palermo sa vo svojej vyske uz zastavilo, nasadilo pekne plody. Daju sa uz konzumovat, ale este cakame kedy sa zacnu vyfarbovat do cervena. Papriky Anka, Rubinova a chilli Habanero rastu tak priemerne. Zlta Garnet F1 je uplne nizka, nasadila plody a vobec nerastie do vysky. To je idealna odroda pri steny sklenika.
Velmi dobre sa dari aj uhorkam. Priebezne ich uz konzumujeme. Odroda Twenty F1 je dobra volba. Chutna, sladka, strednej velkosti bez pichliacov. Deti sa ich dozaduju kazdy den...
Co sa tyka zavlazovania, tak som maximalne spokojny. V tychto teplach vyuzivam zavlazovanie tak 2-3x za tyzden. Nechavam cerpadlo bezat 2-3minuty, kym sa niektore kanistre naplnia vodou, potom vypinam. Povrch zeme zostava suchy, obmedzuje to pohyb slimakov slizniakov a taktiez burina rastie len minimalne. A ku korenom rastlin sa voda zjavne dostane, lebo vsetko tam dobre prosperuje.