Doporučili byste mi tenhle skleník?
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 65.50 (?), 1.2.2011 11:24
Mám limesácký skleník, jsem s ním spokojen, Polykarbonát nemám, asi je taky dobrý.
Protože i mně se pozinek nelíbil, natřel jsem plechové profily ze všech stran ještě před montáží. Problém je, že nový plech je mastný a je třeba použít barvu na nezoxidovaný pozinek. Pochybuji, že postavíte kostru, počkáte půl roku, pak natřete a zaklíte. Zasklený skleník se již natřít nedá, část plechů je překryta sklem.
Dnes už bych s nátěrem váhal. Plech do roka zešedne a nejnápadnější beztak zůstane lesklé sklo.
|
|
|
|
|
|
|
host - 245.30 (?), 1.2.2011 16:42
Dobrý den Limes dodává i skleníky zasklené polykarbonátem. Já budu letos kupovat skleník Limes Hobby H7/4,5 polykarbonátem. Viděl jsem ho u známích a přesvědčilo mě celkové zpracování tohoto slkeníku. Polykarbonát volím z důvodu že bydlíme na Vysočině 620 mnm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 3.243 (?), 2.2.2011 16:25
dekuji za odpoved a co znamena to z polykarbonatu nebo muze byt i sklo helios, nebudu pouzivat vytapeni. Ach jo mam fakt dilema. Preci jen sklenik 2x3metry od VP za 18000Kc neni vubec mala investice. taky me presvedcila konstrukce z valcoveho profiloveho zeleza 3mm
Michaela
|
|
|
|
|
|
|
host - 245.30 (?), 2.2.2011 18:01
Záleží co si vyberete. můj vybraný skleník Limes Hobby je 2,5m x 4,5m a cena při zasklení sklem helios je 15 740 Kč a při zasklení polykarbonátem vychází na 19 820 Kč. Jak už jsem psal volím poykarbonát z důvodu nadmořské výšky
|
|
|
|
|
|
|
Bobřík - Stříbrný Zahrádkář (358) - 175.130 (?), 2.2.2011 20:06
Vývoj skleníku šel od železné konstrukce a skla k hlinikové konstrukci a skla. Dále se používá pozinková nosná konstrukce.Pozinkovaná nosná konstrukce nepodléhá tak výrazně korozi jako železo. Proto šel vývoj od želaza k pozinku a dále k hliníku.Tyto konstrukce mají obrovskou nevýhodu a to že dobře vedou teplo - vytváření nepříjemné tepelné mosty a interiér skleníku se rychleji ochlazuje, zvláště pak na té vaší větrné hůrce. Železná a pozinková konstrukce se občas musí natřít barvou. Do těchto uvedených konstrukcí se dá vmontovat sklo /Helios to je název, značka/,nebo polykabonát. Výhody skla - skvělá světelná propustnost, lepší světelné podmínky. Nevýhody špatně drží teplo ve srovnání s polykarbonátem a při mrazech je velice křehké/ometání sněhu, krupobití /. Polykarbonát je stále pružný i při -22 stupních. Mám to vyzkoušeno. Listy dotýkajícíse skla jsou popálené. Co je to polykarbonát? Je to umělá hmota hodně" podobná sklu". Propouští méně světla než sklo, je pružný, nekřehne a dá se řezat nožem opracovávat smirkovým papírem. Polykarbonát se skládá z horní a spodní desky. Tyto desky jsou spojené vnitřními žebry, které vytváří vzduchové kapsy /tepelná izolace/ a určují tloušťku daného matriálu / 4mm, 6mm atd/. Vývoj skeníků pokročil dále a nosné konstrukce - velice pevné se nyní dělají z profolového plastu. Tepelná izoalce konstrukce je vzduchová mezera v nosných prvcích a vzduchové mezery v deskách polykarbonátu. Když to řeknu velice jednoduše tak polykarbonátový skleník je vlatně dvojitě zasklený. Můj děda říkal "nejsem tak bohatý, abych kupoval laciné věci". Rozhodnutí je na vás. Zdeněk
|
|
|
|
|
|
|
host - 3.243 (?), 2.2.2011 16:44
Vas sklenik Eco Grow EC33 v zakladnim provedeni si myslim je dost maly [197cm na 232cm] je mozne v takovem skleniku pestovat rajcata, papriky, okurky a jahody v 'normalnim;mnozstvi. jinak co pestujete vy ve Vasem prodlouzenem skleniku.
Dekuji Michaela
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 8.66 (?), 3.2.2011 10:13
zacina se mi libit Vas plastovy sklenik, je nutne k nemu dokupovat zakladnu, kdyz si zhotovim (manzel :-)) zaklady z betonu. A nevadi Vam ze nema sikme steny, je to pry lepsi pro dopadajici slunce nebo se to tyka jen u skla Helios?
Misa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|