Dobrý den, já sice přesně nevím co za havěť se mi ve skleníku usadilo, nicméně jsem vloni řešil podobný problém a navíc stěny byly porostlé jakýmisi zelenými řasami a nějakým dalším hnědým bordelem. Podotýkám, že máme polykarbonátový, ne skleněný.
Některé problémy přičítám tomu, že skleník více těsní než běžný skleněný a musí se tedy i více větrat, protože jinak se v teplých dnech rychle "zapaří".
Ale udělal jsem to, že jsem ho nechal v zimě řádně vymrznout, důkladně vyházel veškeré rostlinné zbytky a polykarbonát očistil jakousi vodičkou proti houbám, co jí používají malíři. Pak jsem to vše pořádně omyl vodou s přípravkem na nádobí a bylo po problémech.
Každopádně z vlastní zkušenosti doporučuji skleník hodně větrat a i během sezóny všechny zbytky nebo hnijící či plesnivé rostliny ihned vyhazovat, nenechávat tam ani žádnou zahnívající vodu např. v nádobách s řízky nebo se sazenicemi, zbytečně nepřelévat a pokud nepěstujete v truhlících ale přímo v hlíně v podlaze skleníku, pak myslet na to, že hlínu bude nutno občas měnit. Problémem skleníků je, že do nich nemůže ultrafialové záření, které jinak růžné problémy odstraňuje.Na mšice a podobnou havěť používám již několik sezón BIOOL a funguje skvěle.