To jsem nevynalezla, ale je to výborné:
500 g zelí, 300 g mrkve, 200 g cibule a 15 g soli
Zelí nastrouháme jako na kvašené, smíchat se solí, pomačkat, aby pustilo šťávu. Mrkev nastrouhat na nudličky, cibuli nakrájet na půl kroužky, vše smíchat. Nacpat do láhve od okutrek, nahoru kousek látky a zatížit láhví s vodou. Nahoře nad látkou musí výt vytlačená šťáva. Nedávat ke zdroji tepla, nahoru na linku a doporučuje se zakrývát. Za 4 dny hotovo, dát do chladna a máme spoustu vitaminů za pár peněz.
Dám to do měnších sklenic a do ledničky, vydrží bez újmy asi 14 dnů. Do 4 litrové sklenice dávám asi 1,30 - jinak to při kvašení utíká. Výborné to je s trochou tatarky, nemusí být.