Zkyslý kvas



host - 127.202 (?)
23.11.2024 20:32

Jednalo se o Trnky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 38.46 (?), 23.11.2024 8:01, zobrazeno: 244x

Dobrý den.

Měl jsem pěkný kvas kupovaný, plody vyzrálé a šťavnaté. Jen nevím kolik měly cukru. Před pálením měl kvas 6% cukru. Jenže při pálení mi to vyskočilo na 30% a tekl mi z toho ocet. To jsem nechápal. Jdu ochutnat kvas a chutnal hodně po octu. Tohle se mi nikdy ještě nestalo. Někde jsem slyšel že kvas může chytnout druhé kvašení. Tohle bych pochopil ale proč to mělo mělo pořád 6% cukru. Porádí mi někdo včem byla chyba, čeho se vyvarovat a jestli měřit i cukernatost trnek na začátku. Předem moc děkuji. Jarda

   
host - 236.5 (?), 23.11.2024 13:23

Cukernatost kvasu (ovoce) má smysl měřit POUZE na začátku. Je-li cukru málo, pak případně dosladit. Pozdější měření nemá smysl. Když kvašení skončí, stačí zkusit, jestli zhasíná sirka nad kvasem. Pokud ne, nic nevymýšlet a pálit.

      
host - 118.69 (?), 23.11.2024 20:00

Jaké to bylo ovoce?

         
host - 127.202 (?), 23.11.2024 20:32

Jednalo se o Trnky.

            
host - 118.211 (?), 25.11.2024 8:13

Moje trnky byly letos velice bídné.

Opadávaly suchem ještě nedozrálé. A polovina z nich byla shnilá a smradlavá.

Takže to vidím na kombinaci 3 věcí:

nedozrálé trnky (málo cukru) + shnilé, smradlavé trnky + teplé září = ocet.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika