Topení dřevem z palet
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 84.190 (?), 13.10.2016 7:44
Topit paletama není žádná sláva.Většinou to dělají lidi, kteří nemusejí být zlí, ale jak to nazvat, mají nějak pomotaný žebříček hodnot.Místo aby vzali 10 tisíc a koupili 7kubíků dřeva, už ho dát jen do kamen, tak votravujou věčnost s maflem, vozíčkem za auto, kterým to po kouskách svážejí, nebo si to docela nechají i z krysama přivezt až před barák. No nekup to.Za ušetřený peníze koupí čínské levné pilky, které na tom oddělali a případně jim zbyde na nějaké hračky pro vnoučata.S ftalátama.No je to lepší jak pálit dřev.okna.
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 13.10.2016 8:13
"Nerado-li pada stromu listi, o tuhe zime nas rado jisti."
Každé kvalitní dřevo se nemá nechat v zahradě či jinde shnít, ale uklidit a zužitkovat.Pořádek dělá přátele a nepořádku doma, či na pozemcích máme víc, než dost.Podívejme se občas také k sousedúm v EU.
|
|
|
|
|
|
|
host - 35.93 (?), 13.10.2016 8:36
Osobne bych v krbu paletami netopil, to podle mne musi vypadat priserne a krb je nejen o teple, ale i o vytvoreni prijemne atmosfery. V kotli pro ustredni topeni - obcasne - ano.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 148.114 (?), 13.10.2016 9:11
Mám kotol na drevo. Palety, ktoré mi zostali po stavebných prácach som radšej daroval jednému sociálne slabšiemu susedovi. On si s nimi poradil čudoval som sa len načo vyťahuje klince a odkladá ich na kopu. Odpoveď ma posadila. Tých klincov bolo toľko, že keď ich doniesol do výkupu mal za to fľašu najlacnejšieho vína. Tak pre neho bolii vzácnejšie ako drevo. Zimu by vydržal, ale to víno mu dodalo chuť do práce. Do najbližšieho výkupu to máme cirka 7 km a tú cestu musel absolvovať pešo.
Jaroslav
|
|
|
|
|
|
|
host - 194.106 (?), 13.10.2016 9:39
Když na stavbě zbydou palety, které jsou nevratné, naložím je na přívěsný vozík, když jich je dost vezu na chalupu, řežu pilou Stihl a cirkulárkou, nadávám při tom a pak topím v kotli. K tomu (po řezání) večer piju lepší italská a moravská vína a hřebíky házím do popelnice. Na noc topím špalkama z lesa.Jezdím rumunským laciným autem ale pilu mám Stihlku a mám rád lepší whisky a víno. Jsem sociálně slabý, nebo silný?
To je přece opravdu šumák, paní se na začátku ptala, zda se může topit paletami.
Je to obyčejné dřevo a nic to nedělá, ani nezanáší komín ani nic jiného, je to prostě dřevo, někdy i bukové
Už bych to téma uzavřel, co vy na to?
Pavel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 123.231 (?), 29.1.2020 13:21
Soused paletami topí a je to tak neskutečný smrad, že o tom, že nejsou ničím napuštěny velice pochybuji...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|