nevíte, jestli existuje nějaký jednoduchý teploměr se záznamem průběhu teplot? Bohužel nemůžu být každý den na zahradě, tak bych měl rád aspoň přehlet teplot, obzvláště mě zajímají ty jarní.
Taky nejsem na zahradě pořád, a tak jsem o dataloggeru přemýšlel. Ale pak mi přišlo, že jeho přínos na by byl minimální. "Jak bylo" už neovlivním a "jak bude" mi ten časový teplovlhkoměr neřekne. Navíc sousedka mi o každodenních teplotách ochotně poreferuje.
Ale taková hračka vám dokáže spočítat třeba sumu hodin s takovou a takovou teplotou, což tady každý druhý dává jako závazný údaj, kdy přesně stříkat broskvoně proti kadeřavosti. Nebo kdy stříkat proti obaleči...
Teplota nie je to jedine... casto je dolezita vlhkost vzduchu, zrazky. A co takto kupit hlasic plesni, to by sa dalo pouzit? Digitálny teplomer/vlhkomer s hlásičom výskytu plesní Techno Line WS 9420
Já jsem si koupil Dataloger se záznamem teploty a vlhkosti (pro použití brzy na jaře v pařeništi- rajčata). Stál něco přes 700,- Kč. Nastavil jsem si ho na odečty teploty a vlhkosti po jedné hodině. Výsledky je možno přepisovat do PC buď ve formě grafu nebo tabulky. Zatím ho mám v místnosti, kde pěsuji sadbu rajčat, pohyb teplot minimální. Ukázka grafu z testování.