Olivy v nalevu - bile tecky
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 114.250 (?), 6.12.2023 13:14, zobrazeno: 3052x
Dobry den,
koupila jsem olivy pochazejici ze slaneho nalevu a po tydnu se na nich utvorily bile tecky. Je to plisen, křís nebo zkrystalizovaná sůl? Jde mi o to, zda olivy jsou stále poživatelné (po případném omytí).
Vzhledem k tomu že jsou poměrně dost slané, předpokládala bych že se jedná o zkrystalizovanou sůl (zvláště na fotu vpravo to tak vypadá), ale nechci předjímat a budu ráda za názor, děkuji!!
Lucie
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.109 (?), 6.12.2023 19:54
Olivy nemám ráda, takže zkušenost nemám, ale koukla jsem po netu a tam píší, že u oliv ve slaném nálevu se to stává, že to je pouze známkou fermentace, špatné olivy že páchnou. Ale pravdivost tvrzení nezaručím. Lída
|
|
|
|
|
|
|
host - 114.133 (?), 7.12.2023 18:21
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.1 (?), 7.12.2023 23:13
...u oliv ve slaném nálevu se to stává, že to je pouze známkou fermentace...
Fermentace je jen jiný název pro kvašení. Pokud vám nevadí jíst zkvašené olivy ve slaném nálevu, můžete, zdraví škodlivé asi nebudou. Ovšem na jejich chuti se to nepochybně projeví.
|
|
|
|
|
|
|
host - 114.42 (?), 7.12.2023 23:44
Na jejich chuti se to neprojevilo, chutnaji stejne, zadny naznak zkvaseni tam stran chuti neni...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.112 (?), 8.12.2023 9:56
PP, vám toho nejde do kebule víc...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 114.120 (?), 8.12.2023 12:12
Přesně tak... toto fórum je tu od toho aby si lidé pomohli radou, zkušeností a aby přišli věcem na kloub, něco se přiučili. Protože víc hlav víc ví. Proto lidé dávají dotazy, ve snaze dozvědět se něco konkrétního. Kdyby všichni odpovídali ve stylu "vyhoďte to, tady to nevyřešíme", tak by toto fórum jakso pozbylo smyslu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.112 (?), 8.12.2023 18:24
PP: Je záruka, že vaši kebuli nic není...? O co míň tolerance, o to víc arogance. Se zárukou...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|