Výsevní dny (vycházející ve 27 překladech) Marie Thunové, Dr.h.c. a Matthiase K.Thuna, které vychází již 50 let, (u nás 18let pod hlavičkou svazu Pro-bio) se liší od klasických astrologických kalendářů tím, že pracují s postavením Měsíce v reálném astronomickém zvěrokruhu. Dále pracují s měsíčním cyklem (stoupající a klesající Měsíc) na rozdíl od fází Měsíce. Tyto údaje jsou založeny na osobních pokusech a zkušenostech M. Thunové, Dr.h.c..
Sestupný (klesající) Měsíc - od Blíženců – Střelci
* V kalendáři vyznačeno tučným písmem
*Výstup šťáv je nepatrný, doporučuje se k řezu stromů a keřů, porážení dřeva, hnojení
*V této době vyséváme, sázíme, přesazujeme, jelikož rostliny dobře zakoření a rychle se propojují se svým novým stanovištěm. To můžeme podpořit postavením Měsíce ve zvěrokruhu (plod/květ/list/kořen v odpovídajících živlech).
Vzestupný (stoupající) Měsíc - od Střelce – Blížencům
*Intenzivní výstup šťáv, doporučuje se k roubování a řízkování
* sklizeň ovoce, které vydrží dlouho šťavnaté a svěží
Pokud máte o tuto publikaci zájem, můžete si ji objednat e-mailem na adrese pro-bio@pro-bio.cz nebo telefonicky - tel.č. 583 216 609. Cena jednoho kusu je od ledna 2012 67 Kč + poštovné a balné, při objednání 5 a více kusů získáte množstevní slevu. Členové svazu mají nárok na jeden výtisk za zvýhodněnou cenu 38 Kč.
Uvádím jej proto, že jsem na „netu“ četla pozitivní ohlasy v souvislosti s jejich používáním. Sama budu při růstu sledovat uvedené souvislosti a pokud mi to vyjde, i se jimi řídit. Lenča
PS: Všechny vlivy (zatmění, uzlové postavení, či jiné negativní konstelace) nejsou v kolonkách, které zasílám, zakresleny. Tyto dny jsou proškrtnuty = nevhodné k práci s rostlinami. Doufám, že jsem popsala vše potřebné...