Zkusila jsem snad všechny dostupné pasti a odpuzovače tohoto tvora, jedine co občas zafunguje je ta nejlevnejsi klešťová past z Obi za 58kč.
Napadlo mě prolít mu chodby směsí pepře a nejostřejší feferonky.. ze zoufalství. Devastuje nám zahrádku opravdu brutálně, nějakou krtinu sem tam bych vůbec neřešila, ale já nemohu zasadit vůbec nic co není v drátěném obalu z králičího pletiva.
Nevím jestli je ten feferonkový nálev dobrý nápad, aby to potom neškodilo rostlinám.. Máte někdo zkušenost nebo lepší znalost jestli se toto dá použít?
Jsem vážně zoufalá :((
Hannah
PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 9.135 (?),24.5.2017 8:16
Když se to povede tak to moc nebouchá, zapálená petarda se obratně hodí do díry a přikreje nějakou deskou. Udělá to puc a metr vedle povyskočí hlína. Ale krtek asi stojí opodál a salutuje jako při Internacionále.
Ano, nápodobně :D Nezabral ani karbid, solární plašiče, nejrůznější kuličky a páchnoucí směsi.. Velkou naději jsem vkládala do trubkové pasti, ale zatím žádný úspěch. Proč, to jsem pochopila při odchytu jednoho exempláře do klešťové pasti, byl tak vyžraný a velký, že se tam prostě nemohl nasoukat!
Hannah
pepa kot - Stříbrný Zahrádkář (385) - 99.250 (?),24.5.2017 8:39
Bojoval jsem také. Tři druhy pastí mi vždy zahrnul. Použil jsem zakoupený kusový karbid vápníku a dýmovnice na krtky. Investoval jsem na to vše okolo 1700 Kč.Nic nezabíralo. Asi až rotavátor pomohl! Ještě potom dal krtek o sobě trochu vědět a zatím 10dní pokoj! Konečně jsem mohl zasadit brambory.
Walter - Diamantový Zahrádkář (1252) - 168.103 (?),24.5.2017 9:06
Klešťové pasti. Ne jedna, ale několik, třeba pět. A dávat je do průlezných nor. A nevzdávat se hned, když krtek past zahrne hlínou. Vyčistit a znovu ji nasadit. Časem budete mít úspěch.