zkušenosti se zavoskovanými růžemi

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?) 
12.4.2008 19:01

Ferda Mravenec to určitě četl ale má rozum a nereaguje

Lili - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (337) - 205.168 (?), 15.4.2008 14:38

Oškrabávat určitě ne! Každé poškození kůry je vstupní bránou pro houbové choroby. Pokud vosk překáží rašení jemně uvolnit.

Pokud je růže vypěstovaná na území ČR neměla bych strach, že odrůda nebude odpovídat, čeští školkaři jsou v tomhle poctiví. Samozřejmně se vždycky může vloudit chybička.... U zahraničních záleží na firmě, pokud vím tak u Kordese, Austina, Meillanda a podobně nebyly problémy (uznávají případné reklamace).

Teď mně asi někdo "začne kamenovat", moje špatné zkušenosti byly hlavně s polskými růžemi. Nachytala jsem se ve 4 různých případech a vždy se z nich vyklubala růžová "The Queen Elisabeth". To je růže, která výborně koření z řízků a afinita oček je prakticky 100%. Abych jí nekřivdila - i když jsem jí nechtěla, je to velmi vděčná a odolná sorta, vyžadující minimální péči.

Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 242.231 (?), 15.4.2008 20:00

Vítejte, Lili! Právě jsem prohrabala sběrový papír, ale obal od TomToma už tam není. Koupila jsem ho v Tesku ve slevě,  firmu si nepamatuji. Byla to moje první koupě růže... Nikdy jsem růžím nijak nefandila, ale jak se starám o ty kolem domu, co tu byly dřív než já, začalo mě to bavit. Na tu novou chodím koukat aspoň jednou denně. Zatím si vede dobře. Vosk jsem nechala. A děkuju.

H.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?), 13.4.2008 7:14

Šárko, moje zahrada odpovídá tomu, že pro rady si nechodím sem na www.zahrada.cz, ale radí mi můj kamarád Brouk Pytlík a s pracemi na zahradě mi pomáhá Beruška. No a výsledek tomu odpovídá.

host - 116.93 (?), 22.4.2008 10:45

Problem u sazenic koupenych v supermarketech a jejich zivotaschpnost zalezi predevsim na tom, jak byly uskladnovany a uz mene na tom, zda jsou povoskovane. Samozrejme, ze pokud koupite sazenici na jare, kdy venku je treba kolem sesti stupnu a v noci klesa teplota k nule a ruze byla v prostredi, kde je sucho, stale stejna teplota kolem osmnacti stupnu a v techto podminkach stravila ctrnact dni... a treba ji uz i rasi listecky... ja bych ji ji urcite nekoupila. Voskovani ruzi muze byt dvojiho typu: cele ruze nebo jen nekolik centimetru v mistech rezu, jako to trba provadi firma Meilland, se kterou mam ty nejlepsi zkusenosti. I letos jsem si od nich nechala poslat dvacetdva ruzi a prisly v prekrasnem stavu, nyni uz maji vsechny listecky. Jinak to bylo s ruzemi, ktere mi koupil muj manzel (o zahradniceni toho moc nevi), klasicky typ supermarket - z krabicek jiz v breznu koukaly listecky, jak se draly z krabicky za svetlem... Moje reakce: podekovala jsem, nechtela jsem mu kazit radost, ruze jsem nechala v mistnosti, ve ktere netopime, snizila jsem rez o ocko, po tydnu jsem je prenesla na verandu, kde byly asi tyden, ted jsou jiz v zemi a zacinaji rasit. Prezily to! P.S. vosk se nema nikdy sundavat, rozpusti ho slunicko! Jana  

host - 137.8 (?), 6.5.2008 13:51

Zavoskovaná žlutooranžová růže mi nevzešla, a že měla pod seboua kolem sebe pytel "substrátu pro růže" a vedle potůček... na obrázku byla moc krásná.

host - 11.78 (?), 11.5.2008 22:54

Já jsem taky šťastně nakoupila růže v Baumaxu, sleva, krásné fotky tak jsem minulý rok koupila popínavé žluté a rudé. Vyrostla mi sice pnoucí ale vypadá jako zahradní šípek květ je prázdný, růžový a do dvou dnů opadá a ta druhá je sice krásná, ale obyč a bílá.Tak si myslím že ty obrázky tam dávají aby se zbavily nadbytečných sazenic a asi jim to prochází, protože těžko asi vykopu tu růži půjdu ji reklamovat když zase nejde o tisíce.Myslím si že je to klamání zákazníka a nejvíc mě štve to těšení, práce s tou přípravou a manželovo cos to koupila když místo slibované nádhery vyrostla taková vokřeš.Kdo má rád překvapení tak držím palce jo a ten vosk se tam opravdu nechává.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?), 12.5.2008 6:44

Vyrostla mi sice pnoucí ale vypadá jako zahradní šípek květ je prázdný, růžový a do dvou dnů opadá... možná vám uschla ta naroubovaná růže a roste vám podnož.

host - 149.10 (?), 2.6.2008 19:02

já s růžemi teprve začínám a všechny keříky, co na zahradě mám, jsem koupila jako zavoskované v marketech. Jestli odpovídají obrázkům nevím, obaly mi manžel vyhodil a začínají mi kvést až po 1-1,5 roce takže už si to nepamatuju.

V každém případě musím říct, že zatímco tyto růže z běžných marketů hlavně s potravinami rostou a kvetou bezvadně, ze spešl "zahradnického" obchodu na 3 písmena (1. je "O") se mi neujala skoro žádná a pokud ano, tak jen vyrašila, ale tím to skončilo :-(

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz