|
Hlína, 7.5.2008 Hlína ne ale zemina taktéž není přesné - lépěji: Humózní zemina, hlinitopísčitá zemina, jílovitá zemina... Substráty mají také netušené přívlastky - to ale aby se lépe prodávaly.
Osobně dávám přednost hlíně z kopřiv. Bude to tedy správně humózní... celý příspěvek > |
 |
obarvení mulčovacích dřevěných štěpků, 7.5.2008 Dávám přednost fermežovce, odstín světlý dub...
F.T. |
 |
|
 |
pH, 7.5.2008 Vážení dotazuji se: Slyšela jsem, že kůra je lehce zásaditá a tudíž vylepšuje kyselou půdů, tedy odkyseluje (narozdíl např. od jehličí). Je to pravda? Jestli ano, do jaké míry se tak děje?
ď. F.T. |
 |
obarvení mulčovacích dřevěných štěpků, 7.5.2008 Pardon, měla to být samozřejmě prodejna HORNBACH. |
 |
obarvení mulčovacích dřevěných štěpků, 7.5.2008 Ty obarvené dřevěné štěpky mne uvedly v úžas v Hormnbacu. Copak povětrnost tu barvu nezničí? Tam by možná dali info čím nato. Ale opravdová kůra se mi zdá příjemnější na pohled. |
 |
cibuloviny - a co po nich?, 7.5.2008 Já mám narcisy v pásech jako takové rádoby hranice proti hryzcům. A vedle mám čverec Acidantery bicilor a mezi sem tam červenooranžové fuchsie. Doufám v podzimní v podzně letní bílo - fialovo-oranž kombinaci. A potom za dalším pásem narcisů lilie, ty... celý příspěvek > |
 |
ocún, 7.5.2008 Já vím, škůdce člověk zbaští rybku FUGU (značně jedovatou), ví přesně kdy a jak správně nato... v dalekém Japonsku. Ale proč by kočka domácí nemohla třeba chodit fetovat na záhon ocún?
F.T. |
 |
Hryzec vodní, 7.5.2008 ...NEŽERE narcisy, jsou tam velká pÍsmenka. Žere tigridie, a to bleskově... |
 |
Trvalka do stínu, 7.5.2008 Dotaz na begónie: Vlhko nebo sucho?
F.T. |
 |
Trvalka do stínu, 6.5.2008 No jasně, barvínek! Vinca minor. Spolehlivá stínomilka, kyselejší půdu snese.
F.T. |
 |
|
 |
Trvalka do stínu, 6.5.2008 Díky. A ještě mne napadla do stínu: taková plazí se, rozrůstá, je stále-tmavo-zelená a teď má modré kvítky. Uchytí se pod lavičkou, v lese, téměř v šeru... Ta skleróza... mám to na... celý příspěvek > |
 |
Bergenie - chřadnutí listů, 6.5.2008 Bergenii mám na jednom místě desetiletí, vždy po mrazech vypadá na zajití - a v dubnu se listy zvednou. Fleky zatím neměla, ale hodně nezdravě vypadající listy bych kvapně ustřihávala, jsou-li ty fleky choroba, třeba se nerozšíří...
F.T. |
 |
Hryzec vodní, 6.5.2008 Nedokázali byste prosím někdo vyjmenovat cibuloviny, které NEŽERE hryzec vodní? Začnu: Narcis, krokus...??? Jednou jsem vyděla typy přímo v nějakém zahradnictví, nechce se mi financovat krmení pro tohoto živočicha...
F.T. |
 |
Trvalka do stínu, 6.5.2008 Sloní ucho bude bergenie, také mi zní povědomně Astilbe - to je prosím česky co? Nevím, jestli mi astilbe už někde neroste, též mám totiž půl zahrádky ve stínu. |
 |
Dicentra (srdíčko) a orlíček z babiččiny zahrádky, 6.5.2008 Díky, to jsem nevěděla, oboje má listy dekorativní. Ale info mne potěšila a duch svatý osvítil při zahradničení, protože čistě náhodně jsem před srdíčko zapíchala 10 cibulí tigridií a nad to zasela ten orlíček. Ten orlíček- vzejde-li - půjde jinam a... celý příspěvek > |
 |