Taky vám zmrzly růže?

host - 172.3 (?)
28.4.2012 9:16

Jsem z jižní Moravy a některé růže taky zmrzly, navíc úplně zmrzl česnek vysazený na podzim, už ve květu pomrzly meruňky a někde přes zimu pomrzly i broskvoně a ty růže jak se dívám jsou pomrzlé všude.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 230.129 (?), 18.4.2012 19:26

ahoj - nevěšet hlavu - počkat jestli nenapučí u země... měly by... aspoň všechny jmenované pučí  . letos je to všude stejné. popřípadě takový tip -- v Bau mají Kordesovky slevněné o 100kč.. - za 149kč. --- příště sadit aspoň na dva prsty očkovaným do země..  K.

Rokoko
Rokoko

host - 172.3 (?), 28.4.2012 9:16

Jsem z jižní Moravy a některé růže taky zmrzly, navíc úplně zmrzl česnek vysazený na podzim, už ve květu pomrzly meruňky a někde přes zimu pomrzly i broskvoně a ty růže jak se dívám jsou pomrzlé všude.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6651) - 9.2 (?), 28.4.2012 9:44

Letošní zima byla na růže docela pohroma, z keřů, které mám raší sem tam nějaký. Kdesi, už nevím kdy a kde jsem snad četl ochranu růží zasypáním listím. Fígl je v tom, že kolem keře se udělá nádoba z pletiva přiměřeně vysoká a ta se zasype opadaným lupením. Nevýhoda bude jednak pracnost, druhak to zjara uklízet. Ale na vzácné druhy by se to vyplatilo. Používá někdo z pěstitelů podobný "systém"?

host - 230.129 (?), 28.4.2012 15:35

hmm PP - to nemusí být špatné. možná na to pletivo natáhnout ve dvoje netkanou textilku - místo listí. tak to dělají v Rusku. na nějakém webu to bylo.. tunel z pletiva a na něm netkanka..jenže to je zas pro popínavky k ničemu. to jsem viděla zabalené do kuželů -a v několikatero... zas v Polsku..ale asi na to musí napadat sníh - jinak by netkanku serval vítr.. no snad už nebude tak svinská zima.. mých přes 200 růži taky dostalo zabrat. nemám sice žádnou úplně hin- byly nakopčené a taky nějaké obalené - ale popínavky jsou opět nízké..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz