Skupinka 3 růží - je to opravdu věda, když přemýšlíme, jaké růže zasadit do skupinky. S nadhledem, avšak je to tak, je to na dlouhá léta a mě to už pravděpodobně přežije
. Chystám několik úprav a na jenom místě vymýšlím skupinku 3 růží, musí být laděna bílo-růžovo-purpurově. jemně smetanově. Tak nějak. Plot už po délce obrůstá "nevýraznými" New Dawn", ve vzdálenosti asi 20m by měla být tato nádhera a měla by být okouzlující, výrazná. Výška 2 m. Jedna může být nižší. nemusejí být stejně vysoké. Tato skupna růží bude oddělovat prostor od ulice. Přemýšlím - ČSR, Parade, Laguna, Falstaf, Honorine de Brabant, Ispahan (pan Šíp píše, že jako první rozkvétá a jako poslední odkvétá, ale na helpmefind.com je jako 1x kvetoucí, Tess of the D'Urbervilles (neseženu). Měla bych růže zasadit po dvou od stejné odrůdy? Nebo mám uvažovat např o Felcitas (Kordes' Söhne), vysadit např. 5 ks (délka pozemku cca 4 m, může být i delší). Nebo o jiné s jednoduchými květy, ale opakovaně kvetoucí... Všem, kteří mi napíšete své názory a zkušenosti děkuji. D