Červená růže jako solitéra

host - 15.147 (?)
17.6.2010 18:47
zkuste si najít odrůdu Zorka. Je to solitérní remotující poloplná floribunda červeno růžová, výrazná až křiklavá a vonící. Stačí i jeden keř, ale pokud máte místo, samozřejmě ve třech exemplářích bude bohatší. Poměrně málo trpí na skvrnitost. Juraj Kafka
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 67.102 (?), 19.11.2009 8:31

Dobrý den Radko,

já bych z toho smutná nebyla. Je tolik nádherných růží a jestli je pro Vás důležitá barva, tak jí to, že nevoní odpustíte. Jemnou vůni slibuje nová odrůda Uetersens Rosenkonigin - spot od slavné Rosarium Uetersen. Má světlejší červenou barvu a mírně voní. Mám doma její matku - Rosarium Uetersen a je perfektní, ještě teď má květy. Pokud byste sahla do jiných barevných tónů, výběr by byl nekonečný. Hodně voní hlavně žluté a oranžové růže, ale i řada bílých. Mě uchvátila letos v rosariu Sangerhausen keřovka Herkules - je plnokvětá, bílá, s nádechem levandulové a nádherně voní po hruškách. A ještě má být zdravá jako čert. Pokud chcete keřovku vysadit na pohledově vzdálenější místo zahrady, jsou světlejší tóny květů lepší - více září do dálky. Tak šťastnou ruku při výběru.

Vlaďka

RadkaD - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (57) - 155.3 (?), 19.11.2009 12:05

Vlaďko, Ueterson mám taky, teprve sice rok, ale její červený sport by byl jistě úžasný. Jen jestli bude k sehnání. Letos jsem sázela řadu se3 W.Cathedral - bílá,3 Mary rose - růžová a 3 Eglantyne - sv. růžová, tak bych chtěla zahradu oživit - asi červenou.

Eva Kaš - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (124) - 209.6 (?), 19.11.2009 20:47

Našla jsem tyhle vonící: Dublin Bay-popínavá, Duftfestival-edelrose(nevím co je to za označení-někdo se ozve)od Meilland, Graf Lennart opět Meilland, Porta Nigra opět Meilland, Papa Meilland, Senator Burda.

Z historických je tam Rose de Rescht, Mme.Isaac Pereire(dávala jsem zde foto) a další. Na jaře jsem koupila v B- Astrid Grafin von Hardenberg, opravdu voní a je hodně tmavá(výška 100-150cm), Piano, taky voní, ale méně(80-120cm) obě od Tantaa.

Od anglické firmy Harkness je to Red Abudance, dá se koupit u nás, název nenapíšu, bylo by to smazáno. A jedna slovenská firma nabízela růže od Delbarda, bohužel už nabídku ukončila, ale budou mít na jaře snad. P.Šíp nabízí voníci Oklahomu.

RadkaD - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (57) - 209.55 (?), 20.11.2009 8:52

Evo vy jste poklad. Hned se vrhám na zkoumání.

Eva Kaš - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (124) - 209.6 (?), 20.11.2009 20:46

Opět upraveno, no hlavně tu zůstaly ty jména růží. Meilland růže mají hypermarkety-hor, Tantaa měli v bau. Problém bude Kordes, jeho výpěstky jsem neviděla, ale jsou stránky nejkrásnější růže.Prodejny jsou blízko Prahy, vyjelo mi to v googlu, když jsem hledala růži Kosmos.

Z dalších his. je Alfred Colomb, z angličanek na krásných růžích je foto L.D.Braithwaite, prodává proplant.Projděte si tady anglické růže-licence v ČR,Silně vonící růže,anglické růže-najdete tam příspek z 24.3.2007, kde jsou uvedené webové adresy, které byly smazány. Jinak poklad byla paní Lili.

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1578) - 48.243 (?), 20.11.2009 21:44

Nevíte někdo, proč sem již nepíše o růžích paní Lili?

host - 15.147 (?), 17.6.2010 18:47
zkuste si najít odrůdu Zorka. Je to solitérní remotující poloplná floribunda červeno růžová, výrazná až křiklavá a vonící. Stačí i jeden keř, ale pokud máte místo, samozřejmě ve třech exemplářích bude bohatší. Poměrně málo trpí na skvrnitost. Juraj Kafka
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz