Zasychání třapiny od spodu trsu

Jarik - (40) - 32.19 (?)
8.9.2008 20:49

Pro hosta 178.82.

A na hnědý a oranžový neznáte hobby označení?

Děkuji 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Jarik - (40) - 32.19 (?), 8.9.2008 20:27

Připojuji se k paní Aleně. Taky jsem nenašel Kristalony v těch barvách a tak jsem postřik namíchal z Kristalonu Plod-Květ. Pro postřik venku jsem do toho přidal Rovral. Do skleníku jsem ho nedal, protože to vadnutí postupuje tak rychle, že za 14 dní OL Rovralu by nebylo co trhat. Letošní rok je opravdu katastrofa. Je to moje chyba, nechal jsem tomu volný průběh, protože se snažím nepoužívat ve skleníku moc chemie a o nějakém problému s nedostatkem různých prvků v zemině jsem do teď neměl ani páru. Postupně se prokousávám starými otázkami o révě a zjišťuji, že všechno chce své. Mnohému nerozumím a proto se nedivte tak  "náročným" dotazům.

Děkuji 

Jarik - (40) - 32.19 (?), 8.9.2008 20:49

Pro hosta 178.82.

A na hnědý a oranžový neznáte hobby označení?

Děkuji 

zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (513) - 195.168 (?), 9.9.2008 14:39

Co se týká chlorozy, mám jeden její ukázkový případ a hrozen (je to mladá réva) problém se zasycháním třapiny nemá.

A není mi jasné proč je nutné zarývat draslík do hloubky - rád se o tom něco více poučím. Používám síran draselný pohozem a funguje to.

Co se týká Kristalonu, ztratil jsem v něj už dříve důvěru. ...

jgeneral - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (165) - 209.3 (?), 9.9.2008 20:56

Tak tedy veznu to popořádku:

Kristalon - je pravda, že barvami se označují jenom ve větších balení, min. 25kg. To jsem nevěděl. Ale podobné složení vhodné pro révu by byly tyto: Kristalon podzim, plod a květ, jahoda. Všechny ostatní obshují více dusíku a jsou vhodné spíše do raných stádií růstu.
Já bych Kristalony nezatracoval. Jsou levné a stejně účinné jako jiné. Je hodně drahých listových hnojiv, které svou cenu ničím nezdůvodňují (možná jen pěkným balením a reklamou). Na druhou stranu jsou účinější, ale x násobně dražší, např. Wuxal.
Kristalony jsou staré hnojiva už z dob komunismu. Název je stejný, ale složení a technologie výroby jiná. Některé pravdy a mýty však trvají dodnes. Můžu ale jejich účinek potvrdit a poměr cena/výkon jsou jedny z nej listových hnojiv.

Chloroza - netvrdil jsem, že chloroza způsobuje vadnutí třapiny. Je trochu zmatek v pojmech. Někdo chlorozu bere jakékoliv blednutí či žloutnutí listů. Správné je však, že chlorozu způsobuje nedostatek železa, byť z mnoha důvodů.

Draslík - chtěl jsem najít nějaký článek na netu, abyste mi uvěřili, ale v rychlosti jsem měl smůlu. Jednak to vím z vlastních zkušeností, že hnojit draslíkem a vůbec jiným prvkem než dusík, na povrch půdy, je zbytečné. Ke kořenům se téměř nic nikdy nedostane. A za druhé to už dříve říkal prof. Kraus na jednm semináři, že dělali nějaké pokusy.

Ale měl bych i já jeden dotaz, zvláště pro Zyjan. Máte síran draselný v granulové formě nebo práškové? Pokud granulová, jsou to takové šedé "kamínky", hrozně tvrdé?

zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (513) - 195.168 (?), 11.9.2008 14:18

a) Moje chloroza není jakékoliv blednutí listů, ale "mapovitá chloroza".

b) Síran draselný používám v granulované formě.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz