Vylomený výhon révy

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?)
17.5.2010 14:23

Přihnojovat můžete vždycky, ale vždycky s mírou, zvláště u sazenic. Sazenice mají mladé kořínky těsně pod povrchem a jsou proto náchylnější na poškození. Proto platí hlavně pro mladé rostliny že méně je více. (Sám jsem v období svého "květináčového" pěstování tropických rostlin pár výpěstků takto úspěšně "spálil"). O tom že by byl Solaris náročnější na hořčík než jiné odrůdy nic nevím, avšak obecně platí, že vyšší spotřebu stopových prvků, například hořčíku, draslíku mají révové keře v období plné vegetace a plodnosti, což se často projevuje v chudších půdách na minerály postupným vyčerpáním zásoby stopových prvků v kořenovém balu a v období dozrávání hroznů chřadnutím listové plochy,  zasycháním třapiny, apod. To ale u čerstvě zasazených sazenic nehrozí. Rychlé doplnění hořčíku a dalších stopových provků se provádí listovými hnojivy. Při přehnojení dusíkatými hnojivy může být bujný růst letorostů vykoupen jejich horším vyzráním a větší náchylností k poškození zimními mrazy.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 17.5.2010 19:46
Předpokládám že je to tohle - Jubilej chersonskogo „Dačnika“

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 17.5.2010 22:41

Da, da! Chorošó Mírek !

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 17.5.2010 14:23

Přihnojovat můžete vždycky, ale vždycky s mírou, zvláště u sazenic. Sazenice mají mladé kořínky těsně pod povrchem a jsou proto náchylnější na poškození. Proto platí hlavně pro mladé rostliny že méně je více. (Sám jsem v období svého "květináčového" pěstování tropických rostlin pár výpěstků takto úspěšně "spálil"). O tom že by byl Solaris náročnější na hořčík než jiné odrůdy nic nevím, avšak obecně platí, že vyšší spotřebu stopových prvků, například hořčíku, draslíku mají révové keře v období plné vegetace a plodnosti, což se často projevuje v chudších půdách na minerály postupným vyčerpáním zásoby stopových prvků v kořenovém balu a v období dozrávání hroznů chřadnutím listové plochy,  zasycháním třapiny, apod. To ale u čerstvě zasazených sazenic nehrozí. Rychlé doplnění hořčíku a dalších stopových provků se provádí listovými hnojivy. Při přehnojení dusíkatými hnojivy může být bujný růst letorostů vykoupen jejich horším vyzráním a větší náchylností k poškození zimními mrazy.

host - 59.102 (?), 17.5.2010 19:38

Mirku, prijed si pro slunicko sem ke mne do Arkansasu. My jsme radi kdyz se ochladi a teploty spadnou pod 30oC. Nektere odrudy vina maji uz ted 2 m slahouny. Vino je uz po odkvetu a nasazuje bobule. Pokud mne ho nesezerou jeleni a medvedi myvali, tak bych mel mit dobrou urodu.Hodne odrud jsem musel zlikvidovat, protoze jim bylo u me moc horko. Tem se zase velmi dari v Olomouci a na drahanske vrchovine.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 17.5.2010 19:48
Děkuji, ale do Uherska už delší dobu nejezdím! ;o)
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa19:12
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz