Nevím jak se sází ovocný stromek, ale zajímalo by mě v čem je rozdíl jestli roubovaná část je 5 cm nad zemí nebo v úrovni země - a potom taky nerozumím tomu, proč to zasypávat do výšky 5 cm. Řekl bych, že kolem toho děláte až velké čáry-máry. - Pokud sázím révu já, tak předtím zeminu dokonale prohnojím a prokypřím min. do hloubky 50 cm. Mrazuvzdorné odrůdy sázím roubovaným místem nad zemí, náchylné pod úroveň země. Je-li sazenice slabá, zastřihnu ji na 1 očko. Je-li silnější, počkám až vypučí a nechám pouze jedno rašící očko (někdy s už násadou na květ). Všechna ostatní rašící očka vylámu. Pro vypěstování rovného kmínku je opora nezbytná. S hnojením Cereritem bych počkal, až se sazenice dostatečně ujme.
Určitě se najde odborník nebo "odborník", který v mém počínání najde spoustu "trestuhodných chyb", ale tak jak to dělám to dělám odjakživa a funguje to až moc dobře. V sázení není nutné hledat žádnou vědu - jediné co je nutné, je zasadit sazenici na slunné místo do dobře prokopané, prokypřené, prohnojené země a na začátek nechat růst jeden jediný výhon - všechno ostatní je jen "omáčka".
...a to je celá hra na "odborníky" a "laiky"...