Vinaři z okolí Frýdku-Místku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jerrydecampo - Stříbrný Zahrádkář (161) - 245.218 (?), 9.8.2017 22:09
Dobrý večer,
minulý týden jsem sklidil první tři hrozny odrůdy sieger pěstované u jižní stěny domu. Chci se zeptat kdo by byl z tohoto vlákna pro se sejít a udělat jakési,,sympozium´´? Měl bych prostory i čas, ale termín bych viděl až někdy na zimu. Kdo je pro? Mohli bysme probrat věci ohledně révy plus udělat degustaci, což?
|
|
|
|
|
|
|
endycz - (14) - 56.54 (?), 10.8.2017 22:28
škoda, že můžu u degustace sloužit "jen" ovocným vínem... loňský frontenac se moc nevyvedl...:/ jinak bych se hned zůčastnil :-) ale spíše zatím jako pozorovatel sbírající zkušenosti co se týče pěstování révy...
Tom
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daník - Zlatý Zahrádkář (789) - 100.59 (?), 11.8.2017 21:42
Dnes jsme posvačili první hrozny Nera, ne že by měly už ideální cukr, ale je na nich spousta vos a některé dokonce chytily plíseň, tak nelze čekat. Vlastně hrozny jsou jen na hlavách chráněných domem, ostatní zmrzly buď v zimě nebo pak zjara. Pravidelně zde v červenci sprchlo, tak jsem jen zpočátku použil Cu a pak síru a později už nic - po padlí nebylo ani stopy. Posledních 14 dní suchých veder však stačilo k plošnému napadení listů padlím v závětrných místech, zvláště na pergole - Himrod, včetně nově vysazeného Galahadu. Když vezmu rok 2014,2015 kdy jsem prakticky v mé nevinařské oblasti neošetřoval, neznal choroby a sklízel nádherné hrozny, poslední 2 roky decimují snažení nejen mrazy, ale i rozlézající se padlí a plíseň.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jerrydecampo - Stříbrný Zahrádkář (161) - 245.218 (?), 12.8.2017 13:15
Když jsem u mě začínal s pěstováním révy, tak jsem taky první 2 roky nevěděl co je padlí a 3 roky co je plíseň. Bohužel, prostorová izolace není moc platná.
To setkání bysme provedli nehledě na to jestli má kdo nějaké vlastní vzorky, šlo by spíše o setkání, případně bych mohl vzít něco od kamarádů z jihu. Na formě se domluvíme později. oslovím všechny kdo tu přispívali a mají uvedený v os. kontaktech e-mail. Komunikaci ohledně srazu provedem formou hromadných majlů, tady na fórum to asi nepatří.
|
|
|
|
|
|
|
host - 116.100 (?), 21.8.2017 7:01
Zdravím,
kdy přibližně dozrává Hibernal v našich podmínkách (okolo 21° ČNM)?
Díky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|