Somerset Seedless
|
|
|
|
mexican - Bronzový Zahrádkář (86) - 217.13 (?) 12.9.2014 19:01
Chci trochu oživit diskuzi o této parádně mrazuodolné odrůdě.Bredík psal, že tato sorta slabě roste a má několik sezon drobné kuličky, kolem 1g.Vylepšila se trochu a jaké máte zkušenosti z jiných lokací, než na Hané.Kolik je schopna mít hroznů, nebo odhadem kil na hlavu.Mám ji od letoška od Breda, řekl bych, že oproti jiným nejslaběji roste, malé přírustky a tenké letorosty, to takový Solaris je v růstu z letošního řízku dábel.Jak Vám šmakuje, podobá se opravdu chut nejvíce jahodám, jestli se dá k něčemu přirovnat.
Děkuji za odpověd, Radek od Č.B.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 210.252 (?), 1.5.2011 14:48
Mám Somerset Seedless taky malý, hrozen snad bude. Je asi je trochu větší než váš protože je zatím ve skleníku, protože u mě je problém první rok vypěstovat pořádnou rostlinu (Karlovarsko – 430 mnm). Rašení je jedno z nejranějších. Je to jedna z odrůd, která mě hodně chutná. Růst je slabý, ale odolnost proti mrazu a chorobám je velká. Nejvíce údajů z pěstování má samozřejmě Bred.
Luděk
|
|
|
|
|
|
|
host - 107.253 (?), 11.5.2011 19:56
Somerset Seedless loni 1.rokem narostl asi 2 m ve skleníku - 480 mnm. Jako první rašil a začal kvést 8.května také jako první.Na podzim měl listy skoro o tři týdny déle než dalších sedm odrůd ve sklenících.K.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 148.21 (?), 27.5.2011 20:37
Pan Bred_ik, zverejnite na svojej stranke aj tento rok nejake poznatky o tom ktore odrody ako prezili zimu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.52 (?), 31.5.2011 21:25
Cez víkend 28.-29.5. mi ako prvá rozkvitla odroda Pamjati Zacharovoj (FVR-7-9?). Ukazuje sa, že je to veľmi zdravá, vitálna, odolná a nenáročná sorta. Neviem ale, či sa súkvetie dobre opelí, keďže na okolí žiadny vinič ešte nekvitne. Paľo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mexican - Bronzový Zahrádkář (86) - 217.13 (?), 12.9.2014 19:01
Chci trochu oživit diskuzi o této parádně mrazuodolné odrůdě.Bredík psal, že tato sorta slabě roste a má několik sezon drobné kuličky, kolem 1g.Vylepšila se trochu a jaké máte zkušenosti z jiných lokací, než na Hané.Kolik je schopna mít hroznů, nebo odhadem kil na hlavu.Mám ji od letoška od Breda, řekl bych, že oproti jiným nejslaběji roste, malé přírustky a tenké letorosty, to takový Solaris je v růstu z letošního řízku dábel.Jak Vám šmakuje, podobá se opravdu chut nejvíce jahodám, jestli se dá k něčemu přirovnat.
Děkuji za odpověd, Radek od Č.B.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|