Simonit&Sirch zkušenosti, rady, návody



samot - (34) - 91.220 (?)
29.8.2019 20:29

Děkuji za reakci samozřejmě pana Simonita mám skouknutýho ale když člověk nevládne italštinou tak je to pouze o doměnkách co asi říká a když pustím překladač tak to taky není úplně ono.Ale je fajn, že už někdo začal přispívat do vláknayes

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
samot - (34) - 91.220 (?), 23.8.2019 9:13, zobrazeno: 20807x

Dobrý den, jelikož mám dost času přemýšlet jaký řez révy budu aplikovat na mé mikrovinici tak stále pátrám po informacích.Narazil jsem na metodu Simonit&Sirch.Protože jsem zde toho mnoho nenašel tak jsem založil toto vlákno.Tak jestli má kdokoliv nějaké zkušenosti fotky, obrázky, videa atd. tak to sem klidně dávejte a můžeme se podělit o zkušenosti s tímto stylem řezu vinné révy.Já začnu a dávám sem první typ na zajímavá videa

Bc.Pavol Macko na YT

   
samot - (34) - 91.220 (?), 29.8.2019 10:05

Dobrý den tak já asi tady začnu sám jako mikro vinař amatér a vemu to pěkně od začátku.Budu rád za každou radu nebo názor který bude mít smysl a bude se týkat tématu a metody střihu S&S ale začneme pěkně od začátku.Je možné že občas napíšu něco špatně nebo špatný výraz (název) jsem opravdu amatér tak se to může stát.Když budete mít dotaz tak se klidně ptejte a když budu vědět tak rád odpovím.

Pro začátek začneme plánkem konstrukce tak jak ji mám já.


      
samot - (34) - 91.220 (?), 29.8.2019 10:40

Následovala konzultace a správný výběr stolních odrůd do 395m.n.m.(Broumov).Nastalo dlouhé čekání na jarní období kdy by šlo sázet už do země.Konzultace proběhly v roce 2018 pozdě na podzim tak se čekalo do dubna 2019.Vše ale klaplo na výbornou sazenice přišly perfektně zabalené a v pořádku tak se šlo hned sázet do připravených děr.Dám pár fotek.

Už zasázené odrůdy pěkně z leva dne 10.4.2019

Katalonia     Arni         Šaráda        Vanessa





         
samot - (34) - 91.220 (?), 29.8.2019 11:11

Posuneme se v čase a to do dne 26.8.2019 zatím nejsou natažený dvoudrátí ty přijdou na řadu příští rok 2020 na jaře po zastřižení sazenic a modelování budoucího kmínku a tam už to budem směřovat na metodu střihu S&S tam už budu pravděpodobně potřebovat Vaše rady nebo když budu vědět já tak rád poradím.Sazenice letos dostaly jeden postřik Cukrovitalem a listové hnojivo a zapravil jsem do země cererit pře 3 dny.Musím skromně říct že se sazenicím u mne daří aspoň co se růstu týče Katalonia je trošku slabší ta je tak na 2.5m ostatní jsou někde kolem 3.5-4m ale to prý není až tak důležité mít sazenice vysoké třeba 4-5m.Udělal jsem pravděpodobně chybu protože jsem zálistky vylamoval až někde do 1,5m a pak už jsem je nechal ale měl jsem je nechat už zhruba od výšky budoucího kmínku.Tak doufám, že tento poznatek někomu pomůže a neudělá to stejně špatně jako já wink





            
host - 188.29 (?), 29.8.2019 12:09

samot - to tě bude zajímat: Guyot: l'impostazione della ramificazione.

taktéž jsem blízko Polska - okres Jeseník a zabývám se pěstěním PIWI odrůd 

třetí sezóna od výsadby
třetí sezóna od výsadby
               
Mevík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (115) - 219.162 (?), 29.8.2019 12:50

S metodou Simonit&Sirch neporadím, ale s jinými věcmi se pokusím. Poznávám kvalitní sazenice od bred ika. Když k tomu přidáme dobré podmínky, mohou být klidně prvním rokem keře vysoké 4 metry. Na fotkách je ovšem vidět, že keře nejsou stále zastřiženy a asi rostou pořád do délky. To je špatně. Keře vyrostly už dost (dokonce příliš), teď je nejvyšší čas začít se starat o vyzrání réví, ať po zimě nemusíte začít znovu od země a ať máte příští rok první úrodu. Obecně réví vyzrává prvním rokem často problematicky a se stářím keře se to zlepšuje.

Doporučuji co nejdříve keře zastřihnout někde ve 2 metrech (Katalonia) nebo 2,5 m (ostatní), zakrátit také zbylé zálistky a dělat vše pro vyzrání dřeva. První mrazíky mohou být už za měsíc. Ať máte na jaře z čeho formovat kmínek!

                  
samot - (34) - 91.220 (?), 29.8.2019 20:21

Děkuji za radu jen nechápu proč se tuto informaci dozvídám až teď většina mi tvrdila, že to mám nechat volně růst.Tak zítra se vrhnu na zakrácení keřů.Letos mi jde opravdu jen o kvalitní kmínky.Ještě jednou děkuji za radu.

               
samot - (34) - 91.220 (?), 29.8.2019 20:29

Děkuji za reakci samozřejmě pana Simonita mám skouknutýho ale když člověk nevládne italštinou tak je to pouze o doměnkách co asi říká a když pustím překladač tak to taky není úplně ono.Ale je fajn, že už někdo začal přispívat do vláknayes

                  
samot - (34) - 91.220 (?), 29.8.2019 20:41

Tak a jelikož jsem hračička tak jsem si vymyslel že dám proti plevelu folii a na tu jsem naskládal pískovec a to už bylo konečně podle mých představ.Časem jsem zjistil že bych mohl udělat na konstrukci držáky na sítě a rozpěru kůlů.








                     
host - 67.245 (?), 29.8.2019 21:10

Pavle, tomu co vytváříš se v ČR říká Rýnso-hessenské vedení, řezu na čípek a tažeň se říká Guyotův řez, takže naprostý standard našich vinic.

V.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika