Réva vinná - Othello - modrá
|
|
|
|
|
 |
 |
|
tibi469 - (48) - 246.101 (?), 28.5.2016 14:55, zobrazeno: 18369x
OTHELLO modré.Nevyžaduje postřik, je rezistentní vůči chorobám, nenáročné na půdu a vodu vynikající tolerantnost vůči mrazu.Původ z Ameriky samorodící odrůda.Má střední rychlost růstu a vysokou výtěžnost.Střapce středně velké, bobulky tmavomodré, dužnina tmavomodrá, štavnatá charakteristické chuti.Dozrávání koncem září, začátkem října je možné nechat střapce do začátku mrazíků.Podporuje čištění krve má dobrý účinek na trávící systém.Odrůda vhodná na výrobu výna.Víno je rubínovo červené barvy bohaté na třísloviny s výraznou charakteristickou vůní.Pro OTHELLO jsem se rozhodl z důvodu jeho nenáročnosti na půdu, klima a odolnosti proti chorobám.Vůbec ho nemostřikuji.A také pro velmi dobré chutové vlastnosti hrozna a vína.Pěstoval jsem ho v 112 nm a začal jsem ho pěstovat i v 301 nm bez problému jen dozrává o něco později.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
tibi469 - (48) - 246.101 (?), 1.6.2016 16:32
Hlavné je, že ho netreba postrekovat a dobre chutí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
ondro - (48) - 12.171 (?), 2.6.2016 11:02
vyzera to rovnaka odroda ako mam aj ja. Moju i tuto ja tipujem na Izabelu, ta je u nas najtypickejsia zo samorodakov. Bobulky neskoro na jesen same opadavaju - to je myslim typicke pre Izabelu. predpokladam, ze aj u vas opadavaju. Ale nikdy som nevidel vedla seba Izabelu a Otello.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
tibi469 - (48) - 246.101 (?), 1.6.2016 16:28
Nemyslím si, že je atipické.Dozrávání v 301 mn kde, je počasí trochu jiné jak v 112mn.pro názornost Břeclav a Děčín.Bobukly jsou pěkně tmavé když je tam necháte déle.Jen to se často nestává.Jak je hrozno sladké nedá se mu odolat a sní se, pokušení je velké.Tento rok si nechám jeden pěkný střapec a ten si vyfotím.Doufám, že ho někdo dříve nesní.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
tibi469 - (48) - 246.101 (?), 20.8.2016 11:59
V podmínkách, kde jej pěstuji jsem rád, že dozraje, nemusím jej chemicky vůbec ošetřovat, má dobrou chut, a dobře rodí.Více v těchto podmínkách ani očekávat nemohu.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|