réva

host - 46.152 (?)
14.6.2007 6:07
Samozřejmě lze, ale její vlastnosti mohou být od mateřské odrůdy rozdílné. Tímto způsobem se získávají nové odrůdy révy, ale je nutné počítat s tím, že zdaleka ne všechny semenáče budou kvalitní, velké procento (i nad 90%) se v procesu šlechtění vyloučí pro nevhodné vlastnosti.

Další část příspěvku cituji z článku na internetu:

Hrozny se ponechávají na keřích dlouho vyzrát. Po sklizni se hrozny rozmačkají a nechají kvasit. Místo nakvašení lze použít pektinů k lepšímu uvolňování semen. Získaná semena se zbaví nečistot ve vodě a osuší se. Pak se uloží do suché místnosti.Před výsevem se semena stratifikují ve vlhkém písku nebo se dva až tři týdny máčí v měkké vodě. Výsev se provádí koncem března.

Výsev semen

Provádí se přímý výsev, nebo se semena vysévají do sadbovačů či balíčků. Přímý výsev lze doporučit pouze tehdy, pěstují-li se semenáče ve skleníku nebo foliovém krytu. Přímý výsev do volné půdy v našich klimatických podmínkách není vhodný.

Koncem března se semena vysejí do hloubky asi 20 mm a sadbovače se umístí do skleníku, kde se pravidelně dvakrát denně zavlažují. Teploty se pohybují mezi 25 až 30°C. Asi za měsíc začnou semena klíčit. Na volnou plochu se semenáče vysadí po ukončení jarních mrazíků, nejdříve však po vytvoření 2 až 3 pravých listů.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
kutil - (1), 8.6.2007 8:31, zobrazeno: 6151x
Mám druhým rokem révu ve skleníku, pěkně roste, ale má na nových výhoncích malé krystalky jakoby rosol jsem začátečník může mi někdo poradit o co se to vlastně jedná a co s tim? Předem moc děkují .

host - 43.27 (?), 8.6.2007 15:33
Je to výpotek listu. Má to občas i venku, ale tam to vlivem počasí není tak patrné.

host - 207.52 (?), 13.6.2007 14:58
Lze vypěstovat vinnou révu z peciček? A případně jaký by byl další postup pokud rostlinka vyraší? J.V.

host - 46.152 (?), 14.6.2007 6:07
Samozřejmě lze, ale její vlastnosti mohou být od mateřské odrůdy rozdílné. Tímto způsobem se získávají nové odrůdy révy, ale je nutné počítat s tím, že zdaleka ne všechny semenáče budou kvalitní, velké procento (i nad 90%) se v procesu šlechtění vyloučí pro nevhodné vlastnosti.

Další část příspěvku cituji z článku na internetu:

Hrozny se ponechávají na keřích dlouho vyzrát. Po sklizni se hrozny rozmačkají a nechají kvasit. Místo nakvašení lze použít pektinů k lepšímu uvolňování semen. Získaná semena se zbaví nečistot ve vodě a osuší se. Pak se uloží do suché místnosti.Před výsevem se semena stratifikují ve vlhkém písku nebo se dva až tři týdny máčí v měkké vodě. Výsev se provádí koncem března.

Výsev semen

Provádí se přímý výsev, nebo se semena vysévají do sadbovačů či balíčků. Přímý výsev lze doporučit pouze tehdy, pěstují-li se semenáče ve skleníku nebo foliovém krytu. Přímý výsev do volné půdy v našich klimatických podmínkách není vhodný.

Koncem března se semena vysejí do hloubky asi 20 mm a sadbovače se umístí do skleníku, kde se pravidelně dvakrát denně zavlažují. Teploty se pohybují mezi 25 až 30°C. Asi za měsíc začnou semena klíčit. Na volnou plochu se semenáče vysadí po ukončení jarních mrazíků, nejdříve však po vytvoření 2 až 3 pravých listů.

host - 207.52 (?), 17.6.2007 17:22
Děkuji moc za poskytnutí informací J.V

host - 220.172 (?), 18.6.2007 23:10
Objednala jsem si révu do skleniku. Má to být Cazina -Francouzské. Mohl by mi někdo o ni něco napsat. Prozatím jsem se s takou odrudou nesetkala. Mám modrou i bílou. Mám jí druhým rokem. Na jednom keři mám dva hrozny na druhém nic. Rostou odlišně. Jedna má šlahouny jako okurky chytá sama, druhou vyvazují. JŠ
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz