Půda

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?)
5.5.2010 18:24
Cituji - vápenitá půda, znamená že se půda rychle zahřívá, lehce vysychá, vyznačuje se kyprou strukturou, má velkou propustnost a vysokou hodnotu pH nad 8,0, kombinované hnojivo - obsahuje více prvků, které mohou být v různém poměru dle konkrétního použití daného hnojiva. Příklad hnojivo NPK (dusík N, fosfor P, draslík K), samozřejmě jsou i hnojiva která obsahují i další prvky (železo, hořčík atd..) např Kristalon. "Jednosložková" hnojiva obsahují ve větší míře vždy některý z konkrétních prvků (draselná, fosforečná...). Nejsem v tomhle profík ale snad mé laické vysvětlení pochopíte. Ještě jednou díky za sluníčko. Mirek
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 42.149 (?), 5.5.2010 18:04, zobrazeno: 7154x

prosím jak vypadá vápenitá půda a kombinované hnojivo,,,už jsem s toho jelen,,,moc dekuji

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 5.5.2010 18:13
Není nad upřímnost! Držím Vám palce. Nezlobte se že Vám neodpovím hned ale Vaše sebekritika je pro mne v tomto pošmourném dnu jako vysvitnutí sluníčka a musím si to chvilku užít. Mirek

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 5.5.2010 18:24
Cituji - vápenitá půda, znamená že se půda rychle zahřívá, lehce vysychá, vyznačuje se kyprou strukturou, má velkou propustnost a vysokou hodnotu pH nad 8,0, kombinované hnojivo - obsahuje více prvků, které mohou být v různém poměru dle konkrétního použití daného hnojiva. Příklad hnojivo NPK (dusík N, fosfor P, draslík K), samozřejmě jsou i hnojiva která obsahují i další prvky (železo, hořčík atd..) např Kristalon. "Jednosložková" hnojiva obsahují ve větší míře vždy některý z konkrétních prvků (draselná, fosforečná...). Nejsem v tomhle profík ale snad mé laické vysvětlení pochopíte. Ještě jednou díky za sluníčko. Mirek

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 6.5.2010 9:30

Vápenitá půda bývá nejčastěji taková jak píše pan Mirek. Ale může být i jiná. Těžká, jílovitá, nepropustná,  zamokřená a dokonce výjimečně i kyselá.  Upravit pH takové půdy může být malý zahradnický oříšek.

host - 122.108 (?), 6.5.2010 11:20
Naprosto nechci zpochybňovat výjimečnou možnost vápenité půdy s kyselým ph, ale nějak mi to nejde na rozum. Vápníkem se obecně ph zvyšuje zásaditost nebo ne? Chemika na to.

Juro - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 121.238 (?), 6.5.2010 11:30

Bola by to rarita. Vapenec sa v malokyslej pode rozpusta a pufruje pH spat do vyssich hodnot. Spomente si na skrupinu vajicka v octe,...asi takto by to dopadlo aj s vapencom iba s tym drozdielom, ze by sa uplne rozpustil. Jedina moznost je izolacia castic vapenca napr. ilom a nieco co by okolo takychto zlepencov mohlo menit pH dole.  napriklad pritomne sulfidy... kysle dazde... raselina... neviem co este

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 6.5.2010 15:13

Hm, tak teď jsem z toho jelen zase já. Doufám, že i mně Mirek pochválí...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa19:12
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz