Nikoli hnát vejš, ale tepat, tepat, tepat! Jak a kde? Slovně a veřejně, například tady na tomto fóru! Třeba sdělením, že tento konkrétní prodejce mi prodal úplně jiné odrůdy, než které jsme objednal a zaplatil. A že mě to stálo několik desítek dalších měsíců práce, peněz a času, než jsme zjistil, že je vše na...(píp)... a můžu začít vesele znova. To sdělení si přečtou stovky lidí a řeknou si to dál. A možná to pomůže k tomu, aby se dotyčný bordelář nebo podvodník chytil za nos.
A abych byl zcela konkrétní, mně se to stalo se sazenicemi od firmy JURAL Brno. Když jsem jim to sdělil, tak místo, aby se alespoň snažili o omluvu, byl jsem odmrštěn úsečnou poznámkou, že v těch kvantech, která pro malopětitele distribuují se to může běžně stát! Oznamuji to proto všem, že já už si u této firmy nikdy nic nekoupím. Ne ani tak kvůli té záměně, ale kvůli tomu, jak se k tomu staví. A toto je konkrétní příklad intolerance ke šlendiánu, který jsme měl na mysli! Zrovna tak nepůjdu kupovat ani k těm, kteří tady z této diskuse vyjdou po zkušenostech ostatních kupujícíh s nálepkou "neseriózní prodejce". Je to určitý způsob ochrany nás všech.