Perenospora - 7. června

host - 25.96 (?)
16.6.2010 14:34

Zdravím,

jsem rád za zmínku o Mildicutu, ten mám také koupený, ale nejak jsem měl pořád strach ho za takových extrémních podmínek použít, ale dal jsem místo toho tankmix Veritu s Folpanem (ten spíš kvůli šedé hnilobě)+ Falcon na padlí. V době když jsem to stříkal, tak už byly sem tam vidět na některých listech fleky, tak su zvědavý, jestli to alespoň peronosporu zastaví.

Jirka

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 215.11 (?), 14.6.2010 20:53

Ty černé fleky jsou velmi pravděpodobně způsobené padlím. Tady pomůže jen systémový přípravek s kurativním účinkem, např. Falcon. Ridomil je na plíseň a na toto je neúčinný. Dalo se to čekat, bylo teplo a určitě tam u vás velmi vlhko. VJK

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 14.6.2010 22:24
Díky, a co QUADRIS? Ten mám doma a mohl bych to ráno stříknout.

host - 215.11 (?), 14.6.2010 22:58

Quadris, pokud vím, má především preventivní účinek. Ten Falcon bude jistota. VJK

host - 215.11 (?), 15.6.2010 7:22

Ostatně, tím Quadrisem to klidně můžete zkusit... VJK

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 191.158 (?), 15.6.2010 13:59
Prim a Afroditu jsem stříkl Falconem a vše ostatní jsem proběhl Quadrisem. Na jednu stranu jižní strana budovy odráží teplo a réva roste a zraje dříve, na druhou zase tolik asi "neluftuje" a potíže s padlím právě zde mám už hodně dlouhou dobu. Štve mne to, že to mám u "huby" a jeden den nic a druhý den tam objevím ty neřády. Otázka je, kdy začít s prevencí? Jelikož mám více odrůd a sortiment stále rozšiřuji a nahrazuji, není v mých silách stříkat každou hlavu zvlášť (před květem, po květu, ta vedle teprve kvete, další už odkvetla atd...). Na zahradě mám od loňska Arkadii která krásně roste a každou chvíli pokvete. Zatím je úplně zdravá ale..., každou chvíli prší, kořeny jsou v podmáčené půdě a sousední odrůda už něco chytla. V tomto nečase asi nemá cenu spoléhat na rezistenci odrůd, alespoň ne v této době. Pokud réva odkvete tak už se dají postřiky více zacílit na "nemocnější" odrůdy. Je to boj.

host - 178.239 (?), 16.6.2010 9:21

Venouš-Mirkovi.Vydržte, taky bojujeme s perenosporou.Dithan, Folpan Champion, Kuprikol,Merpan, Cupoxat,Polyram vám již nezaberou to jsou vyloženě preventivní postřiky.Acrobat Vám ji zataví ale je nutné do 5 dnů postřik zopakovat.Důležité je aby se nešířila perenospora dál.Ridomil by ji měl taky zastavit, ale zase to platí tak jak s Acrobatem.Melody Combi to dokáže taky, ale je boužel jen v 5 kilovém balení.Výborná je Verita, ale pokud tam perenospora je tak je na ni pozdě.Na Aliette Bordeaux Vám nesmí 4 hodiny zapršet, jinak je taky výborné, platí to samé co u Verity.Používejte smáčedlo a dávejte současně postřik proti perenospoře a padlí.Na padlí je opravdu výborný Falcon ale pokud by někdo měl Karathan tak ten je uplně nejlepší na zastavení padlí, bohužel se dostane jen v 5.litrovém balení a má krátkou trvanlivost, po 5 dnech by ste musel dát stejně jiný postřik nebo ho použít v tank mixu s IQ Crystalem.Jinak platí, že pokud dáte Acrobat s Diskusem, nebo Melody Combi se Zatem, máte vlastně zesílenou ochranu proti perenospoře jelikož Zato i Diskus jsou proti padlí s vedlejším účinkem na perenosporu.Pozor však na to aby jste je nepoužil víc jak 3 x za sezónu a to je ještě nesmíte dát třikrát po sobě.My jsme se k perenospoře letos dopracovali použitím Mildicutu, to je uplně nový postřik, kterému se udělala dost velká reklama, když jsme stříkaly 4.6.2010 nebyl tam jediný flek, po Mildicutu se objevil za 3 dny.Věřím tomu že je Mildicut dobrý, ale asi v těchto extrémních podmínkách ne, což se už v propagačním letáku neuvádí

host - 25.96 (?), 16.6.2010 14:34

Zdravím,

jsem rád za zmínku o Mildicutu, ten mám také koupený, ale nejak jsem měl pořád strach ho za takových extrémních podmínek použít, ale dal jsem místo toho tankmix Veritu s Folpanem (ten spíš kvůli šedé hnilobě)+ Falcon na padlí. V době když jsem to stříkal, tak už byly sem tam vidět na některých listech fleky, tak su zvědavý, jestli to alespoň peronosporu zastaví.

Jirka

host - 49.50 (?), 20.6.2010 17:59
zatial tu čitam prispevky z Ćiech a tak sa pripojim od nas.Tiež tu mame problemi a velke s peronosporou a myslim že na našich vinohradoch už vincuri použili všetky postreky a niekolko krat za sebou.Ono tu chorobu zastavuje a celkom pekne ale kedze sa sustavne opakuje,,slnko,,dažd,,tak choroba ma velmi dobre podmienky a vytvaraju sa nove flaky ktore su aktyvne a dokonca to už prechadza na strapce, v niektorych pripadoch v takom množstve že už je vlastne po zbere.Je ale velmi zaujimave ze v dnešnej dobe ked je chemia na tak vyskej urovni a vincuri už postreky predimenzuju,,lebo im neveria,,,nevedia chorobi zastavit.Ći už je to biznisom chemickych spoločnosti alebo ditributorov a baliarni je jasne ale pri tych velkych ziskoch by už mohli pomoct.A na zaver chemicke zbrane proti sebe vieme virobit kvalitne tam sa to nepomyli ani chemia na potraviny ktoru nevedia stravit naše žaludky.A jedna otazka pre vas vincurov z Ćiech nerozumiem ked pišete že,,,padlí,,, napr. falcom na padlí dakujem

host - 215.11 (?), 20.6.2010 18:15

padlí = múčnatka. VJK

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 20.6.2010 18:21
Mirek-Venoušovi (i všem ostatním). Vypadá to, že se choroba po postřiku Falconem dále nešíří (nové listy i letorosty jsou zatím zdravé).
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz