eugen - (40) - 101.112 (?) 3.7.2011 12:28, zobrazeno: 13772x
V jednom markete zo srandy som pred troma rokmi kúpil vinič, stolová odroda, bola tam aj fotka ale tá medzičasom skončila v koši.Na obrázku bol stredne modrý strapec. Nebola tam napísaná odroda čo je škoda.Krajina pôvodu Belgicko. Teraz prosím skúsenejších pestovateľov aby určili odrodu. Zaujimavosťou pre mňa je, že má snahu tvoriť súkvetia aj na orgánoch čo sa ovíjajú kvôli prichyteniu, je to na fotkách. Zatiaľ čo som vyguglil , tak sa najviac podobá na obrodu Steuben. či?
Co se týče vykrojení listů tak já to měl taky. Koupil jsem Vostorg, zpočátku byly listy méně vykrojené, pak více, pak jsem je vykrajoval očima ale místo Vostorgu to bylo Neznámý Bílý.
Ďakujem za reakciu. Pozrel som na nete a zdá sa mi, že by to aj pasovalo na tu MEDINU. Však v jeseni uvidíme. Budem mať prvú - panenskú úrodu. Už sa teším.
Pred mesiacom som oberal aj toto čudo.:), možno je to tým že je to prvá úroda. Neveľmi sa mi pozdáva. Snáď mi už teraz bude vedieť niekto povedať čo je to za odrodu, v jari sa to nedalo určiť. Listy su asi niečim napadnuté, alebo je to odrodová charakteristika? Bobuľ malé s veľkou kôstkou - chyba vo výžive? Niektoré bobuľe zelené. Odborníci ukážete sa a poradte mi.