Přesně tohle mi dělal Muškát Oděsa - pak jsem se později dočetl na vinograd.info, že tato odrůda potřebuje stopové prvky více než kterákoliv jiná, jinak sprchávají květy. Stopové prvky jsem doplnil a réva pak plodila.
Jeden vinič, odrodu neviem, už druhý rok mi zakvitne ale guličky sa nerobia ,lent holé nitky, prečo,je to choroba alebo sa neopelil, v minulosti bol zanedbaný, mohol zdegenerovat, v čom je chyba, krásne kvitol ale dalej nič.
Přesně tohle mi dělal Muškát Oděsa - pak jsem se později dočetl na vinograd.info, že tato odrůda potřebuje stopové prvky více než kterákoliv jiná, jinak sprchávají květy. Stopové prvky jsem doplnil a réva pak plodila.
Treba obmedziť hnojenie dusíkom ako už spomenul p. Zyjan. Pri prehnojení môže dochádzať k spŕchaniu. Ak má rastlina veľmi bujný rast, môžte ju rezať na viac očiek, pokiaľ je to možné, aby sa zmiernila sila rastu jednotlivých letorastov. Ak je dusík v norme a kvietky spŕchajú, odporúča sa prihnojiť fosforom a bórom. Ale môže to byť aj iná príčina, réva veľmi citlivo reaguje na všetky faktory. Pomohla by fotka rastliny a strapcov
som tu nový a prosím o radu... začal som pestovať vinič-amerikan /vinič ma asi 3 roky / a z ničoho nič mi za 2 dni opadlo 90percent strapcov- zoschlo... Vinič som poctivo striekal proti všetkým chorobám a maji som prihnojil dusik.Vinič velmi krásne rástol aj listy boli ok.. Sused má ten istý vinič a jemu sa to neurobilo... a teraz som ztoho sklamaný čo sa mohlo stať, človek sa o to stará a takto to dopadne... Myslite že som to prehnojil, alebo to bola sprchavitost, pripadne ze je to ešte mladý vinič? foto v prilohe. dakujem za info...