Nejlepší stolní a moštová odrůda révy - kvíz?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 93.15 (?), 18.3.2010 20:51
mám 50 hlav André, jsem v Čechách a děláme z něj víno, chutná skvěle, kamarád z Moravy mi ho také pochválil, když doušek ochutnal...
hlavně se divil, že je možný v Čechách docílit takové kvality této odrůdy!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 70.100 (?), 19.3.2010 10:33
Za zkoušku nic nedáte, resp. jen cenu sazenice. Zkuste zkonzultovat nějakou sehnatelnou odrůdu s Bred-ikem. Hledejte odrůdu ranou, nejlépe rezistentní. Určitě se tam nehodí odrůdy typu Chrupka, nebo Čabaňská perla. Počítejte s tím, že hrozny budou kvalitou odpovídat poloze, tedy chuťově spíše prostřední. Při pěstování jsou kritické první 3 roky, než si réva vytvoří dostatek "starého"dřeva. Je dobré řezat tak, že dole na kmínku u země necháte vždy jednoočkový čípek, který každoročně seřezáváte na jedno očko. Ten se dá napodzim nahrnout kompostem a když by náhodou celá nadzemní část zmrzla, tento výhonek to může zachránit. Spíše se ale u mne stává, že jarní mráz poškodí zelené letorosty, nebo květy. Proto tak doporučuju tu zeď. Ty ode zdi zmrznou, ty blíže vydrží.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 19.3.2010 10:52
Brno, mám ve skleníku 3 hlavy révy, daří se jí dobře, dozrává dřív než venku, musí se ale stříkat proti padlí. Jinak zde vlákno Réva do sleníku v nadm.v.. Taky se dá předsadit k jižní straně skleníku, v době, kdy je málo světla nestíní, později už přistínění docela vyhovuje a navíc slunce již svítí pod jiným úhlem. U nás to tak řešilo několik "hroznomilů"..Elena
|
|
|
|
|
|
|
host - 115.19 (?), 19.3.2010 11:06
Dovolím si také přispět svojí troškou zkušeností. Stolní odrůdy pěstuji v Moravské Bráně -250mnm od roku 1999. Ted mám cca kolem 100 hlav a vystřídal jsem asi padesát odrůd včetně několika moštových. Musím podotknout, že provádím chemickou ochranu u všech i interspecifických odrůd. Z modrých odrůd bych mohl doporučit Ajvaz, Dornfelder, Nero aj., z bílých Prim, Diamant, NO-10, Vostorg aj. Osobně mi moc zachutnala Bianca i když na prví pohled nic moc, nebo Moly, Favorit s muškátovou chutí. Zdenek
|
|
|
|
|
|
|
host - 59.102 (?), 14.5.2010 20:48
Samozdrejme. Kdo nic nezkusil, ten nic nepokazil, [ ale i nic nedocilil ]. US odrudy jsou bezne odolne 30 - 35oC mrazu a odruda Beta -50oC.Ikdyz chut nic moc. Bratranec pestuje odrudu St Croix a Fredonia v 650 mnm. A slunce mu tam sviti jen dopoledne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|