Kvetení vinné révy

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 9.171 (?) 
13.5.2012 12:37

Jasne, pokiaľ máte problémy s hráškovatením a malý výber opeľovačov, počkajte s redukciou až po odkvete. Vlani mi hráškovatela iba Krasotka, ale domnievam sa, že preto, lebo to bol prvý- signálny strapec. Uvidím, či bude v tomto roku bohatá násada Krasotky kvalitne oplodnená. U ostatných odrôd som hráškovatenie nepozoroval. Výborným preventívnym zásahom je listové hnojivo s obsahom molybdénu.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 13.5.2012 12:12

Sadit se teď nic nedá tak se pustím do redukce květenství, díky za info.

zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (513) - 151.93 (?), 13.5.2012 13:56

Jo redukce květů! - pro mě ta nejhorší a nejnepříjemnější činnost během vegetace.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 13.5.2012 18:41

Trochu jsem to probral ale rvalo mi to srdce smiley

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 13.5.2012 19:34

až nyní vkládám foto z 5.5., zatím révy vypadaly dobře..snad nebudou na tabák

host - 34.50 (?), 14.5.2012 14:08

Dobrý den, co by jste mi poradili na žluté listy révy? zatím réva raší a je OK ale v průběhu vegetace začne žloutnout a listy se zmenšují a zasychají, o hroznech ani nemluvím.. angrycryingChtěl bych něčím postříkat abych tomuto předešel. Moc děkuji za všechny rady...

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 12.252 (?), 14.5.2012 20:43

Dobrý večer! Nie je vylúčené, že drevo namrzlo a rastlna pomalu "odchádza". Vylámal ste všetky púčiky na kmienku? Nádej zomiera posledná, ker Vám môže osdpodu vyrašiť a dopestujete si nový kmienik. Niečo podobné mám na extrémne veľkoplodej sorte Preobraženie. Vyrašené výhonky aj so strapcami kvetov ďalej nerastnú a pomalu žltnú, ale zatiaľ nezasychajú. Kmienik som já houska už vyholil. S vyholovaním by mal človek počkať až po Zmrzlých.

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 14.22 (?), 19.5.2012 23:44

Vo štvrtok som zistil, že už mi rozkvitá na pergole mrazuodolná lotyšská Zilga- na snímke. To je teda rekord. Vlani mi ako prvá rozkvitla Pamjati Zacharovoj- na druhej snímke. Až dlho dlho potom tie ostatné. Doteraz som si myslel, že prvá kvitne Sommerset Seedless, ale Zilga ju predstihla.

17.5.- Zilga už rozkvitá
17.5.- Zilga už rozkvitá
Pamjati Zacharovoj ešte nekvitne, niektoré súkvetia majú už teraz cez 20 cm
Pamjati Zacharovoj ešte nekvitne, niektoré súkvetia majú už teraz cez 20 cm
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika