Kdy plánujete letos stříhat víno?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Frany - (40) - 96.10 (?), 26.2.2014 16:49
Nevím, nevím - má někdo kladnou zkušenost s čímkoliv, co se přehodí přes dráty a co by zamezilo omrznutí výhonů? Mé zkušenosti jsou špatné: na ráno jsem poslední roky krom 2013 (kdy u nás nemrzlo) našel pod textilií omrzliny a do večera bylo vše černé na tabák.
Zkusil bych jinou možnost. Jak pravil někdo v loňských diskusích, borax zvyšuje mrazuvzdornost, tak bych se pokusil utužit rostliny tím. Nemám zatím ale vyzkoušeno.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 253.238 (?), 27.2.2014 4:47
Dobré zkušenosti s přikrýváním révy proti jarním mrazíkům mám s velkými plachtami, které umožní vytvořit stan, tvar obrácené V, když je přehodím přes drátěnku ve výši cca 1,5m.Je pravdou, že v místě, kde se výhonky dotýkají plachty někdy dochází k poškození mrazíkem.Pokud to réví umožňuje, v některých případech jsou výhonky do 0,5 m nad zemí, tak je ještě přikryji v tom stanu dalšími kousky plachet, zbytky folií, takže vzniká dvojité krytí a to funguje spolehlivě.Viděl jsem na netu, jak v Polsku chrání vinice papírovými kartóny, podobně složenými ve tvaru stanu, při dvojitém zakrytí dvě vrstvy nad sebou, asi 0,2-0,5 m od sebe, tam uváděli odolnost -6 stupňů mrazu.Pochopitelně se to dá provést jen na menších plochách, a je to poměrně pracné, zvláště když následuje několik mrazíkových nocí za sebou.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 41.143 (?), 4.3.2014 12:10
3. V marci už začína prúdenie štiav, drevo sa stáva menej pružné, krehké a pri ohýbaní ťažne často praskajú.
Blbost!! Opak je pravdou. Když je míza, tak dřevo je pružnejší, jakékoliv.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|