Kdy plánujete letos stříhat víno?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
deerslayer - Stříbrný Zahrádkář (489) - 84.120 (?), 20.2.2014 21:07
Ostrihaný v sobotu... všetky 4 korene. Mám záhradu v okrajovej oblasti, aj keď sa tie subtrópy posúvajú . Marhule sa občas urodia, občas to pomrzne, broskyne obidve na počudovanie rodia.V takejto okrajovej oblasti ma skôr na marhuliach trápi glejotok, ktorý má fatálne následky... a asamozrejme šárka, ktorá ma núti zlikvidovať tento rok 3 veľké marhule... ale aby som sa vrátilk viniču, mám ho okolo altánku (tým bráni jeho riadnemu náteru, samozrejme), akási neznáma modrá odroda, ktorú dotiahla od kamošky moja mama, rodí spoľahlivo, chutí skvele... minulý rok som zasadil nové dva korene, takže vinič mi veľa práce nedá, aby som pravdu povedal, viac sa venujem mojim králikom...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 166.254 (?), 24.2.2014 14:31
V tuto neděli 23.2. začala jako první slzet odrůda Venus, a to dost intenzivně, byly zřetelné stékající kapky.Je to neuvěřitelné... Je to asi o měsíc dříve než jiné roky.Vloni začala u nás-SV Morava,400m.n.m ,slzet jako první odrůda Polar, ta zatím spí.Révu jsem stihnul ostříhat už 15.2.,a asi začnu chystat hodně plachet na přikrytí svých 20 rostlin révy.To přímrazkové období, kdy mráz bude ohrožovat mladé zelené výhonky révy, bude letos asi rekordně dlouhé.Budou to hotové vojenské manévry, večer zakrýt, ráno odkrýt, ale co bych to pro své vínečko neudělal.:-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 171.192 (?), 26.2.2014 11:24
Jakými plachtami révu proti mrazíkům přikrýváte a do jak velkých mrazíků zakrytí funguje?Mám také v plánu předejít zmrznutí mladých výhonů netkanou textilií.Jinak už mám také ostříháno, vzhledem k mému množství jsem to stihnul za minulou sobotu.S vyzrálostí a kvalitou réví jsem velice spokojen, některé jsou silné jako palec.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|