Co zasadit?



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 100.5 (?)
22.8.2008 8:48

Pokud se budete snažit vyrobit hotové jablečné víno, čiré, trvanlivé, je použitíé vinných kvasinek, živné soli, kvasné zátky vhodné, i když ně nutné. Příliš si ale beztak nepochutnáte. Na výrobu burčáku to ale nutné není, ten se pije za týden od lisování. Dobré je, přidat na rozkvašení něco kvasinek ze dna z minulé dávky a cukr rozvařit s trochou vody nebo moštu pro rychlejší rozpuštění. Pít burčák z čistého nedoslazeného moštu je pro silné nátury. Příznivcům zdravé výživy je možné doporučit přislazení fruktózou či hnědým třtinovým cukrem.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
host - 50.44 (?), 21.8.2008 13:45

Rád bych si udělal burčák z jablek, ale nevím jak? Napište postup. Díky. 

            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 100.5 (?), 21.8.2008 14:31

Nejjednodušší je rozmíchat 1 kg cukru v 10 l moštu a nechat rozkvasit. Podle sladkosti a kyselosti jablek je možno upravit dávky cukru a event. 1 - 2 litry moštu nahradit vodou.

            
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?), 21.8.2008 14:51

Podle mých zkušeností stačí udělat mošt,, pak nemusíte dělat nic , stačí pár dní počkat, zkvasí vždycky. Ještě se mi nestalo aby nezačal kvasit.

               
host - 239.202 (?), 21.8.2008 23:11

Zkvasí, ale pít se nedá.

Je třeba přidat šlechtěné kvasinky a živnou sůl, použít kvasnou zátku. Podrobný návod viz "Příprava ovocných vín v domácnosti" nebo tak nějak, vyšlo někdy v 70. letech, v nejbližší vědecké knihovně to jistě budou mít.

                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 100.5 (?), 22.8.2008 8:48

Pokud se budete snažit vyrobit hotové jablečné víno, čiré, trvanlivé, je použitíé vinných kvasinek, živné soli, kvasné zátky vhodné, i když ně nutné. Příliš si ale beztak nepochutnáte. Na výrobu burčáku to ale nutné není, ten se pije za týden od lisování. Dobré je, přidat na rozkvašení něco kvasinek ze dna z minulé dávky a cukr rozvařit s trochou vody nebo moštu pro rychlejší rozpuštění. Pít burčák z čistého nedoslazeného moštu je pro silné nátury. Příznivcům zdravé výživy je možné doporučit přislazení fruktózou či hnědým třtinovým cukrem.

                  
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?), 22.8.2008 15:08

Z tím, že se to nedá pít souhlasím, já považuji zkvašený mošt za zkažený, dobrý tak na vylití.

                  
host - 76.122 (?), 22.8.2008 19:49
Záleží jaké máte doma kvasinky.
                     
host - 166.20 (?), 22.8.2008 22:40

Jednou jedinkrát se mi povedlo vynikajicí víno z jablečného moštu. V tu dobu mi bylo něco přes 12 let. Už ani nepamatuji, zda a jaké kvasinky jsem použil. Vím ale, že se Vínka kvasinky nechali koupit v různých druzích. Dnes už tomu tak od nich není.

Koupil jsem v drogerii v Turnově kvasinky, pocházejí z Itále a balí je firma Boletus. Jejich kmen se jmenuje Sacharomyces cerevisiae. Zákvas se má připravit 12 hodin předem. Opravdu se mi zdály být mnohem rychlejší, letos je mám prvně. Vínka má v návodu 3 dny.  Jinak já jsem vždy pro použití ušlechtilých kvasinek.  No a letos je taková spousta jablek, že zkouška udělání burčáku nic nestojí.

                     
host - 166.20 (?), 23.8.2008 21:09

Zapoměl jsem se podepsat.VašekB.

                     
host - 201.35 (?), 6.10.2008 11:31
Zdravím hosta.Z článku jsem vyčetl, že jste z turnovska.Já se letos v létě přestěhoval z Liberce do Pěnčína.Chtěl bych na zahradě vysadit tři sazenice révy, každou jinou, ale nemám žádně zkušenosti.Možná by jste mi mohl poradit, jaké odrůdy by byly nejvhodnější do této lokality.Děkuji.Slávek L.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika