Co vaše réva?
|
|
|
|
host - 158.32 (?) 27.8.2010 10:42
tak som sa na americkych strankach docital, ze Einset Seedless je citliva voci perenospore. co ma vsak prekvapilo, tak u Glenory pisu, ze je velmi citliva voci tejto hube, mne sa to az tak nezda tento rok. sice nejake listy su napadnute, ale chemicke osetrenie to pomohlo zastavit. tento rok sa mi zda byt najviac postihnuta hubami z interspecifickych odrod Kodrjanka, u tej nepomohol ani postrek, vacsina listov je spalena na uhol :(uvazujem nad tym, ze sa jej zbavim, lebo z nej sa potom rozsirila infekcia aj na okolite rastliny odrody Dacnyj. myslim, ze Kodrjanka nebude mat u mna dlhu zivotnost.
co sa vynosnosti tyka, tak pri oboch bezsemennych odrodach je nizka, zhruba na rovnakej urovni. zatial mam len mladu neplodiacu Glenoru, tak neviem posudit.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 84.138 (?), 24.8.2010 13:50
ďakujem za odkaz, ani na ukrajinskom vinograd info som tuto odrodu nevedel najst pod E. a vy ste mi poslali odkaz dokonca v zrozumitelnejsej reci. hm, vyzera to byt menej urodna odroda, co ma trocha odradza ale zaujimava je bezsemennost a jahodova chut.
|
|
|
|
|
|
|
host - 158.32 (?), 27.8.2010 10:42
tak som sa na americkych strankach docital, ze Einset Seedless je citliva voci perenospore. co ma vsak prekvapilo, tak u Glenory pisu, ze je velmi citliva voci tejto hube, mne sa to az tak nezda tento rok. sice nejake listy su napadnute, ale chemicke osetrenie to pomohlo zastavit. tento rok sa mi zda byt najviac postihnuta hubami z interspecifickych odrod Kodrjanka, u tej nepomohol ani postrek, vacsina listov je spalena na uhol :(uvazujem nad tym, ze sa jej zbavim, lebo z nej sa potom rozsirila infekcia aj na okolite rastliny odrody Dacnyj. myslim, ze Kodrjanka nebude mat u mna dlhu zivotnost.
co sa vynosnosti tyka, tak pri oboch bezsemennych odrodach je nizka, zhruba na rovnakej urovni. zatial mam len mladu neplodiacu Glenoru, tak neviem posudit.
|
|
|
|
|
|
|
host - 61.65 (?), 27.8.2010 20:57
Einset seedles jsem viděl u pana Knížka. Hrozny spíš menší, ale chuť opravdu vynikající a na rostlně jsem neviděl náznaky žádné choroby (a že je letos hlavně na ty houbové dost špatný rok).
Na komplexní zhodnocení je to málo, ale první dojem byl dobrý.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.15 (?), 27.8.2010 18:46
to teda ta Regina vypada moc zajimave, tak dej vedet jakou ma chut
take by me zajimalo, proc si tolik z Vas poridilo odrudu Kodrjanka?? porad se nemuzu ubranit dojmu, ze ma nadmiru řídké hrozny... moc by me to zajimalo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.15 (?), 27.8.2010 21:28
tak to mas Mirku oproti jinym peknou Kodrjanku! u nas v 340m se pocasi zas zcela obratilo, teploty vyssi nez kdy jindy a take sucho, treba u revy z houb.chorob maximalne nektere roky padli, osttni houby jen absolutne vyjimecne az temer vubec, za to valcim se sviluskami, jsou skoro na vsem, rajcata, papriky, jiriny-vse venku, revu nastesti opomiji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.12 (?), 28.8.2010 13:19
Já jsem zase část podzimní výsadby musel vrátit nazpět do květináčů - voda a mokro, uhnily jim kořeny. Ono je to hlavně o počasí, pokud vysadím na podzim mohu ještě na jaře podsadit, jinak ztrácím rok. Buďte rád že máte co zakracovat! Já jsem letos 19 kontejner. sazenic od bred_ika mohl dát do země až v létě, a zase to bylo o vodě, o podmáčené půdě. Některé sazenice jsou malé, napadla je plíseň a já doufám že vydrží zimu. Mirek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|