Co vaše réva?
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 155.12 (?) 7.8.2010 9:45
Zdravím Vás a přeji hezký den. Pojedu za chvíli na zahradu a zkusím najít nějakou nenapadenou odrůdu. Náběh plísně byl hodně rychlý a takto hoří, dle slov vinařů, snad všechny vinohrady v okolí. Je to i vidět na dálku jak "hrají" všemi barvami (bude bídná úroda). Přestože minulý týden bylo relativně hezky, z rostlin po ránu doslova kapala kondenzovaná voda ze vzdušné vlhkosti (ne z mlhy). I Arkadia, která oddolávala nejvíc už má fleky, navíc vedle má takyvinař vinohrad o který se moc nestará, takže zdroj plísně je i tady. Jak jsem již psal, napadeny jsou hlavně mladé výhony a zálistkové, bobule ne. Co se týče padlí tak jsem ho doma snad zahnal Biotonem, na zahradě není. Pro chemické ošetření potřebuji vhodnou dobu a čas, to bohužel nemohu stále sladit - většinou to vypadá tak že vhodná doba je většinou když jsem v práci.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 215.11 (?), 7.8.2010 9:01
Až se mi nechce věřit, že by u vás byly napadeny všechny odrůdy. Tady prší posledních 14 dní snad každý druhý den, a po plísni ani památky. A to jsem proti plísni letos ještě nestříkal. Nadhoďte nějaké foto. VJK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bred_ik - Zlatý Zahrádkář (899) - 210.254 (?), 7.8.2010 9:05
Mirku, u mne je to podobné, za včerejšek spadlo 15 mm, do rána dalších 40, ale od rána už zase nejmíň 5 mm. Co se týká zakracování, je potřeba udržet listovou plochu kvůli dostatku zásobních látek na zimu, proto bych do zakracování moc nešel, raději budu ošetřovat fungicidy. Interspecifické odrůdy jsou letos napadeny plísní, například Krystal má napadené bobule tak, jak jsem to ještě nezaznamenal. Pro mne překvapivě se východoevropské odrůdy drží lépe než americké. Somerset je asi jedna z mála amer. odrůd, na kterém jsem zatím nenašel ani flíček plísně. Prim pod meruňkou je silně napaden plísní, u zdi pro změnu padlím, což také vidím poprvé.
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 155.12 (?), 7.8.2010 9:45
Zdravím Vás a přeji hezký den. Pojedu za chvíli na zahradu a zkusím najít nějakou nenapadenou odrůdu. Náběh plísně byl hodně rychlý a takto hoří, dle slov vinařů, snad všechny vinohrady v okolí. Je to i vidět na dálku jak "hrají" všemi barvami (bude bídná úroda). Přestože minulý týden bylo relativně hezky, z rostlin po ránu doslova kapala kondenzovaná voda ze vzdušné vlhkosti (ne z mlhy). I Arkadia, která oddolávala nejvíc už má fleky, navíc vedle má takyvinař vinohrad o který se moc nestará, takže zdroj plísně je i tady. Jak jsem již psal, napadeny jsou hlavně mladé výhony a zálistkové, bobule ne. Co se týče padlí tak jsem ho doma snad zahnal Biotonem, na zahradě není. Pro chemické ošetření potřebuji vhodnou dobu a čas, to bohužel nemohu stále sladit - většinou to vypadá tak že vhodná doba je většinou když jsem v práci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 215.11 (?), 7.8.2010 11:33
Prim byl u mě (než jsem ho vyhodil) jeden z citlivějších na padlí, hned po Panonii, Ametystu a Chrupce. I Olšava, Opál, Královna vinic, Cardinal na tom byly lépe, respektive zcela bez napadení. Letos zatím na Panonii, Ametystu a Chrupce padlí na několika listech a letorostech, bez napadení hroznů. Takže jeden postřik Falconem mám za sebou. VJK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|