snáď posledný príspevok bol ku Kodrjanke od spomínaného pána Mireka. takže to zničenie úrody bolo primárne spôsobené mechanickým poškodením bobúľ krúpami a až sekundárne sa dostali do rán choroby. môžem to tak chápať? keby neprišli krúpy, tak by nebola Kodrjanka tak napadnutá? aké máte skúsenosti po minulé roky (bez krúp)? myslím napadnutie perenospórou a padlím(múčnatka).
Bred-ik - aká bolo u vás odolnosť voči chorobám u Kodrjanky?
VJK - je mi jasné, že každý má iné mikropodmienky. len mám v živej pamäti jeden 4 ročný vinič, čo som minulý rok vykopával z átria (skúsenosti s preštepovaním viniča nemám). praskanie bobúľ prišlo ešte pred vyfarbovaním strapcov (minulý rok a predminulý tiež), následne veľké napadnutie chorobami aj na plodoch. tak mám podozrenie, či to nebola zrovna Kodrjanka. strapce totálne "odišli" ešte v zelenom stave. škoda, že otec neponechal ani jeden strapec, na bližšie určenie toho no-name-u. ale vyzerali zle. pritom ostatný vinič - Nero, Vostorg boli za rovnakých podmienok úplne v pohode, strapce tiež. čakal som, že v chránenom átriu budú lepšie podmienky, môže byť, že odroda bola len zle zvolená. každopádne tu Kodrjanku ponechávam.