Co Vaše réva 2017
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 120.102 (?), 30.4.2017 22:32
Zdravím, tu "zatloukací kotvu" dajte len na krajné stĺpiky, tie vnútorné normálne zabetónujte. Ako už niekto povedal - so stlpikom ide vždy kapánek hejbat - po silnych vetroch zo severu ho aspom lepšie dáte do pôvodnej roviny :-)))) Miro
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář (331) - 38.186 (?), 2.5.2017 9:43
Dobrý den,
chci jen připsat svoji zkušenost z letoška. Několik let (5) jsem různě laboroval s drátěnkou. Letos jsem přes zimu koupil a instaloval drátěnku z Osl... u (kovové sloupky + zavrtávací kotvy) a musím říct, že jsem moc litoval, že jsem to neudělal rovnou.
-
bez postraního drátu na vynutí drátěnky to nikdy nebude to pravé ořechové, je třeba mít možnost vypínat drátěnku bez obav vyvalení sloupku a 2m páka na horním konci má obrovskou sílu
-
nechtěl jsem nic betonovat
-
neuvěřitelně rychlá instalace
-
při troše šikovností nejsou potřeba ani vypínací kleště na ty griple, lez docílit správné pozice mírným předepnutím sloupků a pak jejích datažením pomocím vypínaní drátů drátěnky.
-
kovové sloupky díky svému profilu jdou velmi lehce do země, v mém případě jen zatlučením
-
origoš dráty(bezinal) zatím nepoužívám, bo jsem nenašel rozumně balení pro mé potřeby
-
měl jsem vyvazovací dráty na kotvách, ale musely být dál od sloupků a bylo to vyloženě o zdraví, takhle je to téměř u sloupků a je to celkem na pohodu + plánují tam ještě dát nějakou popínavku, aby tam opravdu níkdo nezakopával
Takže uvidíme rozdíl v sozóně, zatím jsem nadšen.
GB
PS: Plus ty vyvazovací dráty se dají přidělat i k dřevěným sloupkům
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Martin_Sviadnov - Bronzový Zahrádkář (61) - 17.241 (?), 3.5.2017 8:07
Dobrý den,
moc bych se přimlouval za nějaké fotky Vašeho řešení drátěnky. Šlo by?
Stejně tak i pan Radomír okraj Č.B.pánve, mohl byste zde dát pár fotek?
Jen co se k tomu dostanu, tak vyfotím i to své experimentální řešení a dám zde.
Martin
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Martin_Sviadnov - Bronzový Zahrádkář (61) - 4.177 (?), 3.5.2017 17:02
Plním svůj slib a dávám fotky i svého drátěnkového systému. Jde o tu experimentální 3 sazenicovou viničku pod balkonem. Sloupky jsou dřevěné 70x70 délky 2 metry. Zatloukací kotva. Dráty používám klasické napínací pletivové. Šikmé dráty mám chráněné plastovou trubkou, asi nějakou elektrikářskou, kterou jsem natřel hnědou barvou.
Jedna z mála sazenic, která se mi probudila, Supaga. Chtěl bych se zeptat na názor, který z výhonů nechat jako budoucí kmínek. Zda ten nejvrchnější (bude vyrůstat z největšího objemu starého dřeva) nebo ten nejspodnější (kmínek bude kompaktnější po větší délce).
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |