Co Vaše réva 2016
|
|
|
|
host - 153.9 (?) 27.2.2016 23:34
Dobrý den,
zdaleka nejsem odborník, mám jen pár hlav na radost, proto mne berte s rezervou. Vloni jsem stříhal začátkem února, v polovině února jsem udělal několik drobných oprav. Původní řezy netekly vůbec, opravy během dvou týdnů začaly plakat. Proto jsem letos řezal už koncem ledna a dal jsem si záležet, abych udělal všechno najednou. Zatím nepláče ani jeden řez.
JZ
JM, 200 mnm
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 101.6 (?), 5.2.2016 15:10
U nás dnes osříháno, Chrudimsko, 300m.n.m., Vypadá to na pomrznutí jedné sazenice Primavery (na podzim vysazená). František
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 56.166 (?), 25.2.2016 23:06
Polovica hláv tj asi 30 plače už týžddeň. Ostrihané 3 týždne dozadu. Miesto rôzne - voľný priestor, záhrada, pri stene - bez rozdielu. Poloha 380mnm Banská Bystrica. Vnímam to tak, že všetko bude skôr, predvčerom som videla žabu na ceste a zachraňovala salamandru, ktorá preliezala zjazdovku z technického snehu a stuhla chladom. Zima skončila a jar je v plnom prúde...
Alena
|
|
|
|
|
|
|
host - 153.9 (?), 27.2.2016 23:34
Dobrý den,
zdaleka nejsem odborník, mám jen pár hlav na radost, proto mne berte s rezervou. Vloni jsem stříhal začátkem února, v polovině února jsem udělal několik drobných oprav. Původní řezy netekly vůbec, opravy během dvou týdnů začaly plakat. Proto jsem letos řezal už koncem ledna a dal jsem si záležet, abych udělal všechno najednou. Zatím nepláče ani jeden řez.
JZ
JM, 200 mnm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 89.175 (?), 1.3.2016 9:39
Dobrý den, na podobné téma Řez révy - teď? jsem napsal:
Nemám sice velké zkušenosti, ale osobně mám odpozorováno, že na intenzitu slzení má vliv, v jaké fázi dormance se réva v daném místě nachází. Letošní průbeh zimy napovídá tomu, že by bylo vhodnější provést řez spíše dřív, tedy už nyní. Jaký vliv má počasí na rostliny nevidíme na révě, ale na jiných "signalizačních" rostlinách. Např. u mě na Jičínsku jsou již lehce povytažené pupeny broskví a bylo by možné za vhodného počasí provést první postřik. To může vézt k úvaze, že i na révu již má teplejší zima vliv a bude se pomalu "probouzet"! Řídím se tím a už třetím rokem pozoruji slzení velmi mírné, nebo žádné. Je to pouze moje vlastní úvaha, dejte ji na pranýř, ať se poučím. Zůstalo to bez odezvy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|