Co Vaše réva 2015?



host - 178.235 (?)
18.9.2015 9:28

Strach o kyselinky je oprávněný, jsou nositelem aroma ve víně.Kdo nevěří, ať to zkusí.Samotné cukry dávají fádní výsledek.  AB

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 178.235 (?), 15.9.2015 19:04

Smím se zeptat čím všichni měříte?To pro jednoznačné výsledky.  AB

                     
Vladis - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (97) - 43.46 (?), 15.9.2015 21:21

Muštomerom, v odmernom valci.

                     
mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.2 (?), 16.9.2015 7:31

refraktometrem, diky nemu nejprve odzkousim a pak teprv sklidim, je to velmi presne, po vylisovani a naslednem mereni mostomerem, tak mostomer vzdy nameril tak o půl stupne vice nez refraktometr..

                     
host - 178.235 (?), 16.9.2015 9:34

Refraktometr je přece jenom úspornější hlavně časově.Mohu si tím dovolit i měření cukru v horní a dolní části střapců, což je v mnoha případech docela zajímavé. Mám obojí.Ve sklípku moštoměr, venku refraktometr.Ptačí jazyk je nejpřesnější.  AB

                     
host - 210.251 (?), 16.9.2015 20:44
Zajimave, ja dnes Solaris sklidil, bylo ho priblizne 40 kg, panenska sklizen, mostomerem ve sklenenem valci jsem nameril 18,5 NM, no, podle dalsich prispevku zde jsem cekal trochu vyssi cukernatost, ale vylozene spatne to neni, snad z toho bude slusne vino.
                     
mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.2 (?), 17.9.2015 6:54

tak panenská sklizen muze byt zrádná v tom, že je vse mene rovnomerne, nicmene cukernatost neni spatná, burcak bude urcite super, víno bude mit kyselinku, aspon nebude fádní

                     
mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.2 (?), 17.9.2015 21:28

tak Solaris sklizen 24.2st

                     
bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 46.152 (?), 18.9.2015 6:22

U mne měl o víkendu Solaris při výnosu odhadem 3 kg ze keře cukernatost 21-22°Brix. Při 24 bych už u něj měl měl trochu strach o kyseliny.

                     
mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.2 (?), 18.9.2015 7:40

Solarisu nedelam ani probirku, jinak roste jak divočák, takže zatížení je maximální, akorád martináčské hrozny dávám pryč, Solaris dělám soíš do polosucha- i pro ty co se mnou nesouzní na suchých vínech :D i kdyz kyseliny u mě nezmerim, tak dle ruznorodosti hroznu az tak strach nemam, nektere byly zlate, jine spise zelenozlute, ty byly zretelne mene sladke, takze diky tomuto mixu zralosti by to melo klapnout

                     
host - 178.235 (?), 18.9.2015 9:28

Strach o kyselinky je oprávněný, jsou nositelem aroma ve víně.Kdo nevěří, ať to zkusí.Samotné cukry dávají fádní výsledek.  AB

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika