Co vaše réva? (2013)
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?) 7.10.2013 19:00
Nové sazenice při sázení navrším růvkem zeminy 5 cm nad vrchol až roub přes hlínu vyraší, potom starší sazenice jenom přihrnuji a na jaře odhrnuji, aby rouby nezakořenily.Víc není potřeba.U pravokořenných si moc veliké starosti nedělám vůbec.Mrazuvzdornost jednotlivých odrůd je nejpodstatnější. AB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 39.219 (?), 6.12.2013 15:17
Nejen tam, ostříháno májí i Lechovice vinice mezi Hrádkem a Božicemi na Znojemsku.
Navzdory doporučovaným termínu řezu ovocných stromů vyšívají střihači v jabloňových sadech v okolí D1 u Brna v Lískovci bez ohledu na dnešní povjetrnost.
Osobně jsem raději přesunul své vinařské aktivity v tuto dobu do sklepa. Přece jen se svátky blíží. j.c.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 171.192 (?), 7.12.2013 8:01
Myslím si, že společnosti, které mají větší plochy vinic musejí začínat řez révy už nyní, aby všechno stihly.To já s pár desítky keřů mám na vše dostatek času.Proto jsem se rozhodl v příštím roce dle počasí provést řez koncem února s ošetřením řezné plochy a ohnutí na dvojdrátí někdy v dubnu až pojede míza, aby bylo réví ohebnější a nedošlo k nechtěnému prasknutí. Řízky na dosazení jsem si vybral z únorového řezu, zabalil do igelitu a dal do sklepa.V dubnu jsem je vyndal, namočil na 24 hod.do dešťové vody a zasadil po dvou rovnou na konečné stanoviště, kdyby se jeden z řízků neujal.Před zasazením jsem spodní část řízků namočil do práškového stimulátoru růstu.Ujalo se 100%,takže jsem slabší ze dvou odstranil.Některý narostl během roku na 2 metry.Ty co takhle narostli, na jaře rovnou ohnu na dvojdrátí, zbytek zastřihnu na dvě očka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|