Co vaše réva? (2013)
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.10 (?) 28.6.2013 21:55
On ten pán ještě pokračoval slovy: "Je to liána, je zvyklá se přizpůsobit. Ví, že se s ní nemůžu na několika hektarech mazlit."
(Nahraďte sloveso mazlit něčím peprnějším.)
Mluvíte mi z duše... Poslední 3 dny zalamuji, narovnávám, něco vyvážu, nahoře osečkovávám a dole kontroluji kmínky a půdu. Dnes večer konečně hotovo, pohled na štíhlé řady mě naplňuje uspokojením .
Před chvíli jsem dokončil ošetření po 16 dnech. Když vidím, že rosič i smáčedlo plní svou úlohu na jedničku, navíc po patogenech ani stopy, roztoči na ústupu, dobrý pocit se násobí. Hálčivci mi sice trochu probraly úrodu - mno, alespoň to nemusím řešit s těžkým srdcem já .
A teď se modlit, aby nedorazila nějaká pohroma...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 16.7.2013 17:59
Z toho padlí už začínám být bezradný, v neděli ráno jsem postříkal Karathanem i přímo na střapce a dnes se mi zdá že je to ještě horší, jako by postřik neúčinkoval nebo ještě nezabral, není přece možné aby se po důkladném ošetření a doslovném omytí hroznů padlí šířilo dále, nebo ano? Falcon se mi zdál lepší ale schovávám si ho pro pozdější použití.
Nově vysazená koupená Regina má první střapečky ale vypadá to že jsem opět koupil zajíce v pytli, podle mne je to Prim jak vyšitý, jedině že by v následujícím roce bobule změnily tvar. Před pár lety tamtéž koupená Regina Reginou byla. Alespoň nebudu muset řešit zda odstraním Ustojčivyj Dokučeavoj který vypadá dobře.
|
|
|
|
|
|
|
Paľo. - Diamantový Zahrádkář (1739) - 227.234 (?), 17.7.2013 0:50
Zdravím do Břeclavi, Mirku!
Sivé mapy na bobuliach už zrejme svedčia o prerastaní podhubia do vnútra, kuratíva už bude asi problematická. Pozor na Karathane New uprostred leta, po ňom už údajne strobiluríny zaberajú slabo.
V nedeľu som našiel prvý výskyt múčnatky- iba na strapcoch- na krásne zarodenej Krasotke bez hráškovatenia (oproti minulej sezóne). Musel som teda Krasotku postriekať tretí raz- použil som monovalentný Falcon a pridal pár kvapiek moderného prípravku Break Thru S 240 na zvýšenie kuratívnej účinnosti postreku. Ostatné stoláky sú zatiaľ OK, 2 bivalentné postreky zdá sa stačili.
Podraz s Reginou je, Mirku, príkladom túžby výrobcu sadeníc, predať za každú cenu, trebárs aj pod značkou Made in USA. Tiež som po 2 rokoch zistil, že namiesto veľkých vajcovitých žltých bobúľ údajnej sorty Muskatay mi zarodil obyčajný Prim. Obetoval som z neho aj ten posledný k počudovaniu obrovský strapec, aby som na kmienkoch Muskatay alias Prim umožnil vyrašiť očkám výkonnejších odrôd Ljubimyj a Bordovaja Mantija.
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 19.7.2013 7:04
Dal jsem mix Falconu s Revusem, pár kapek smáčedla a šedavý povlak na bobulích zčernal, předpokládám že je to známka účinku postřiku. Další padlí jsem objevil opět na Kodrjance, tentokrát na zahradě, ale zatím jen na několika málo bobulích (o víkendu ošetřeno Karathanem). Počasí je nádherné teplé (dnes ráno 18°což je na léto zn. ideál), zatím bez srážek, ale např. včera bylo hodně dusno, tzn. že tlak na choroby je stále velký. Peronospora zatím omezeně, sem tam nějaký list a něco na střapcích, ta se mi zatí daří zvládat (vystřídal jsem Ridomil a Revus).
Používáte někdo také Revus? A i na ošetření jiné plodiny než na které je u nás registrován?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|