Co vaše réva? (2012)
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 0.70 (?), 21.2.2012 18:21
Děkuji za rady, vše si ještě promyslím.Ještě se zeptám VJK, co mysíte
,,více škody než užitku".
Mám tu viničku, rád a nechci ji uškodit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chipovka - (2) - 0.70 (?), 22.2.2012 7:30
Po výsadbě jsem nechal min 2 a max.4 letorosty.Nepředpokládal jsem založení kmínku druhým rokem a bylo pro mě důležité, aby se rozvinul kořenový systém.Jsem na kopci, kde je sucho a dobrý kořenový systém je myslím základ úspěchu.2 x jsem odstranil rosné kořínky.Letorosty jsem zakracoval tak ve výšce 130 -150,jinak by mi je vítr i s opěrnými tyčkami vyvrátil.Jinak by vyrostly určitě 250 cm/ne všecny/I tak se některé tyčky - 8 mm ohnuly.Kmínky, příští rok, nechám na 70 cm a pak už se budu těšit na úrodu.Děkuji za názor a potvrzení mé teorie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jenamater - Stříbrný Zahrádkář (151) - 157.82 (?), 21.2.2012 21:23
To je přece běžný vodorovný kordon, dobře použitelný pro jakoukoliv sortu, pro kterou je vhodný krátký řez, typicky třeba Arkadia, Vostorg, Rusbol, Pleven ustojčivyj, Alden, Muscat bleu, Osella, Agat donskoj, Iljičevskij rannij, Bianka, Rubín, Rondo, Junior, Dornfelder, Golubok a mnohé další. Ramena mohou přitom být v jednom (obvykle) nebo více patrech a na ramenech se řežou obvykle čípky nebo polotažně, při delších ramenech (přes dva metry) i tažně. Zdraví jenamater.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|