Co vaše réva? (2012)
|
|
|
|
Petik - (29) - 34.163 (?) 4.9.2012 11:26
Děkuji za obdiv, moje žena to vidí trochu jinak, ta by všude foukla nějaký letničky, trvalky, tím je posedlá ;) Železo bych vyloučil, protože se u nás léta těžila železná ruda a všude je hlína úplně dočervena, tak jestli réva zmákne si železo vytáhnout z půdy. No a pak spíš teda ty další prvky, ale pravdou taky je, žloutnutí dělají spíš nižší listy a jen Solaris, žádná jiná odrůda, vlastně eště trochu Prim.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petik - (29) - 34.163 (?), 4.9.2012 8:43
Jedna sazenice z dvouletých pravokořenný Solaris, 596 mnm, trochu jsem ho potrápil a nechal malý květ. 21° čnm. Jejich čtyřletá matka o pár metrů dál má cukernatost ještě o tři stupně vyšší. Hořčík jsem zalil v červnu a ke konci srpna jsem rozupštěnou hořkou sůl stříkal na listy, jinak by mi tu konkrétně Solaris asi zdechnul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petik - (29) - 34.163 (?), 4.9.2012 11:26
Děkuji za obdiv, moje žena to vidí trochu jinak, ta by všude foukla nějaký letničky, trvalky, tím je posedlá ;) Železo bych vyloučil, protože se u nás léta těžila železná ruda a všude je hlína úplně dočervena, tak jestli réva zmákne si železo vytáhnout z půdy. No a pak spíš teda ty další prvky, ale pravdou taky je, žloutnutí dělají spíš nižší listy a jen Solaris, žádná jiná odrůda, vlastně eště trochu Prim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
peetoo - (49) - 41.142 (?), 28.8.2012 20:29
Tohtorocna kvalita hrozna je zatial vyborna. Vdaka velmi teplemu pocasiu hrozno dozrieva priblizne o 2 tyzdne skor. Napriklad Onyx, ktory dozrieva koncom septembra je uz teraz celkom sladky a ma muskatovu chut. Aj bezsemenna Luna a Uran, ktore zvycajne dozrievaju v polovici septembra su uz zrele. Dnes som obral 10,5 kg hrozna a asi 2/3 chcem pouzit na vyrobu kompotov. Z Aurory robievam burciak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|