Bezsemené stolní odrůdy

zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (513) - 151.93 (?) 
29.4.2013 23:50

Můj bezsemenný "Jupiter" má být bílý - žlutý - takže mám zase další odrůdu, u které nevím název,

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 255.44 (?), 30.4.2013 14:22

Americky Jupiter je modry, podlouhla bobule. Je vyslechtenej v Arkansasu, ale ikdyz su v Arkansasu, nerostl u me dobre. V Daskabatech u Olomouce roste vyborne. Mnohem spokojenejsi jsem s Venus, taky vyslechtenou v Arkansasu.

Georg Black - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (331) - 38.186 (?), 30.4.2013 8:06

No přeci tenhle blush

Nevím odkud přišel a kam jde, podle popisu mi přišel jako vhodný.

S pozdravem GB

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 30.4.2013 8:49

Podle fotky, na prvý pohled bych si tipnul, že se jedná o Rheu, popis však budí dojem, že se jedná o tu americkou odrůdu. frown

bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 228.74 (?), 30.4.2013 12:59

Určitě se jedná o Rheu, tj. slovenskou odrůdu s původním neschváleným názvem Jupiter,  americký Jupiter vyšlechtěný na univerzitě v Arkansasu se u nás zatím moc nevyskytuje. Na sapara.cz jen "obšlahli" můj popis americké odrůdy Jupiter, aniž je napadlo, že se jedná o úplně jinou odrůdu.
O bílém Jupiteru mi není nic známo.

Georg Black - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (331) - 38.186 (?), 2.5.2013 7:55

No nevím. Divné mi je ale to, že tam mají i odrůdu Rhea. Takže zatím budu i nadále věřit v ten americký Jupiter a uvidíme, až něco uvidíme. Koneckonců i ta fotka na jejich webu může být odněkud převzatá. cool

vjk - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (539) - 215.11 (?), 2.5.2013 8:52

Vzhledem k tomu, že skoro všechny fotky bezsemenných odrůd na jejich stránkách jsem už dříve viděl jinde, tak převzaté budou 100%-ně. VJK

bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 228.74 (?), 2.5.2013 12:31

Nejpravděpodobnější je, že prodávají jednu odrůdu pod dvěma názvy. Ale možná to sami ani netuší.

Americký Jupiter je modrý, bobule oválné. Má výbornou odolnost k mrazu, ale na plíseň je náchylný, můj popis, který čerpal z amerických údajů není v tomto přesný.

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 2.5.2013 13:02

"Ale možná to sami ani netuší".

Netuší? Ta firma se prezentuje jako dlouholetý zkušený pěstitel a producent sazenic révy vinné, viz. příslušné webové stránky a kapitola "O nás". Jedná se tedy o prvovýrobu. A když něco pěstuji, přece musím vědět, co pěstuji, jaké to má vlastnosti, listy, jaké hrozny, atd. A v takovém případě přece nebudu někde něco opisovat a vědomě v prezentacích uvádět nesmysly. Takže cosi zde hodně skřípe a neladí... Jedině snad, že by část produkce pouze přeprodávali. Ovšem pak mají nespolehlivého dodavatele. V obou případech je však něco velmi špatně a výsledkem je samozřejmě zklamaný zákazník.

host - 133.163 (?), 2.5.2013 13:45

Já si myslím že převážná většina prodejců sazenic-vinařů z našeho jihomoravského regionu, má stolní odrůdy jen jako doplňkový sortiment a jsou víceméně jen distributoři ale ne výrobci. Proto to i ten odrůdový mišmaš, to je moje osobní zkušenost z Bílovic a Dunajovic, ale i z Bratislavy. Pokud chci mít jistotu odrůdy tak preferuji "nákup" tady mezi námi.

Mirek

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika