Stihnu ještě založit zahradu?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6651) - 147.108 (?)
25.9.2010 19:25

V případě příznivého počasí udělejte zemních prací co nejvíce, na to nepotřebujete radu. Sázet prostokořenné sazenice lze na podzim a zjara, kontejnerované po celý rok, pokud není půda zmrzlá. Vyjímka je u broskvoní.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 7.180 (?), 25.9.2010 11:34, zobrazeno: 3659x

Dobrý den,

může mi někdo poradit, zda má smysl ještě letos začít se zakládáním zahrady - v mém případě v druhé polovině října? Nyní terpve dělám odvodnění a pak ještě cca 25 cm ornice. Chci tam dát závlahu a pak rostliny a travní koberec. Ovšem nevím jestli ta hlína přes zimu různě neposedá a na jaře to bude vypadat jako vlnobití. A to mám uprostřed ještě nyní rýhu na odvodnění... Toto vydím jako velký problém

Takže můj dotaz zní: mám před zimou založit nebo počkat na jaro?

děkuji

Michal

host - 176.18 (?), 25.9.2010 13:43

Založit, upravit, sázet stromy a keře, ale nesít trávu - to až zjara, právě až si zem "sedne" a vy potom plochu urovnáte načisto.. I kdybyste to dělal vše až zjara, stejně byste musel počkat, až si ta zem sedne. takhle budete mít náskok a i dřeviny lepší zakořeňují po podzimní výsadbě.           Lída

host - 7.180 (?), 25.9.2010 20:08

děkuji za odpovědi,

mám na to nyní stejný názor, pokusím se to stihnout vše do prvních mrazíků, a to včetně závlahy (vodu beru z vrtu)... teď to ještě probrat s manželkou :-)

Jen poslední otázka: jaké kvality bude na jaře koupený travní koberec? Předpokládám, že se může v zahradnictví "odříznout" a u mne na zahradě položit až v době, kdy se zazelená... Poradíte?

Michal

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6651) - 147.108 (?), 25.9.2010 19:25

V případě příznivého počasí udělejte zemních prací co nejvíce, na to nepotřebujete radu. Sázet prostokořenné sazenice lze na podzim a zjara, kontejnerované po celý rok, pokud není půda zmrzlá. Vyjímka je u broskvoní.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz